02 / 10 / 2024

2. el araba piyasası

2. el araba piyasası

Sıfır araçların üretim ve satın alma maliyetleri her geçen gün zorlaşırken ilki bu sene kurulan ikinci el araç yenileme tesislerinin sayısında artış yaşanıyor.

Araba almak isteyenler dikkat! Otomobil fiyatlarında kış tarifesi başlıyor! İşte indirime girmesi beklenen o 6 model!

Yeni bir araç sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmeyen sıfır ve 2. el otomobil pazarındaki yaz hareketliliği sona ererken, pek çok kampanya gün yüzüne çıktı. İşte bu kış fiyatlarında büyük düşüşler yaşanması beklenen 6 model…

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Aldığımız önlemlerle emlak piyasasında özellikle 2. el satışlarda ciddi düşüşler oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Aldığımız önlemlerle emlak piyasasında özellikle 2. el satışlarda ciddi düşüşler oldu" dedi. İşte ayrıntılar...

Resmen açıklandı! Ocak'a kadar ikinci el araçlar, sıfır araçlardan pahalıya ilana çıkmayacak!

Ticaret Bakanlığı motorlu taşıtların ticareti ile ilgili kapsamlı bir düzenleme yaptı. Söz konusu düzenleme sıfır ve ikinci el satışlara yenilikler getirirken; 2. el satışlarda 'Güvenli Ödeme Sistemi'nin herkes tarafından kullanılması zorunlu oldu.

2. el konut fiyatları neden düşüyor? 

Konut fiyatları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İkinci el konut fiyatlarındaki düşüş göze çarparken, pek çok kişi de bunun sebebini merak ediyor. Peki 2. el konut fiyatları neden düşüyor? 

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  

Gündemden düşmeyen 2. el otomobil piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2.el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu. Geçen senenin ekim ayında 734 bin TL'lik ortalama fiyatın bu senenin mayıs ayında 680 bin TL'de kaldığı belirtildi. 

Sıfır araçlardaki kampanyalar domino etkisi yaratacak ve 2. el araç fiyatlarında düşüş hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar domino etkisi yaratacağını ve 2. el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağını belirtti.

Toyota Corolla duyurdu! Toyota Corolla’nın güncel ikinci el fiyatları ne kadar?

Dünyanın en çok satılan otomobillerinden birisi olan Toyota Corolla’nın Türkiye’de ikinci el fiyatları merak edilmektedir. Buna göre markanın yaptığı açıklamada, 2. el Toyota Corolla fiyatları kaç TL’den başlıyor?

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Son dönemde fiyatların düştüğü ikinci el otomobil piyasasındaki son durum pek çok kişi tarafından merak edilirken, fiyatların yüzde 10-15 daha düşmesinin beklendiği belirtildi.

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

2. el araba piyasası Haberi

2. el araba piyasası

Bir otomobil fabrikası gibi tasarlanan bu merkezlerin araç kapasitesinin yıl sonunda 100 bin adede ulaşması, 2023 yılında ise 200 bin adede kadar çıkması öngörülüyor.

Türkiye’de özellikle son iki yıldır Sıfır Araç üretmek de satın almak da giderek zorlaşırken, Ikinci El araç yenileme tesislerine yönelik yatırımların sayısında artış yaşanıyor.


Türkiye’de yılda ortalama 800 bin adet sıfır otomobil üretildiği düşünüldüğünde, yakın gelecekte yenileme merkezlerinin bantlarından inen otomobil sayısının sıfır otomobil sayısını geride bırakması söz konusu olabilir.

 Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç pazarının potansiyelini gören yatırımcılar şoke olurken bu tesislerde bakım, onarım, test ve temizlik işlemlerini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

ANKARAYA YENİ TESİS

Bu alandaki yatırımlardan birisi  geçen sene nisan ayında VavaCars...