30 / 06 / 2024

200 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı planlıyor

200 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı planlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım!

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Sudan'da 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım yapmak adına ön anlaşmalar imzaladı.

Vestel 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor!

Vestel, Köln’de düzenlenen, 200 firmanın katıldığı Living Kitchen Fuarı’nda 58 farklı beyaz eşya ve ankastre ürünüyle yer aldı. Firma 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor..

İstanbul'daki altyapı projeleri 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı!

İstanbul'daki altyapı projelerinin 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Hasan Rahvalı, "Sadece İstanbul'la ilgili altyapı projeleri yürüyen veya planlananlar eklendiğinde 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmış durumda" dedi.

Ali Babacan: 700 milyar dolarlık altyapı ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin 2023'e kadar toplam 700 milyar dolarlık bir altyapı ihtiyacı olduğunu, bu rakamın 200 milyar dolarlık kısmını kamu-özel ortaklığı ile gerçekleştireceklerini söyledi.

Ali Babacan: 2023’e kadar 700 milyar dolarlık altyapı ihtiyacı var!

Türkiye'nin 2023 yılına kadar yaklaşık 700 milyar dolarlık altyapı ihtiyacı olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bunun yaklaşık 200 milyar dolarını kamu-özel ortaklığı (PPP) yöntemiyle gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi...

Akkuyu Nükleer Santrali Türk işletmelere 7.8 milyar dolarlık gelir sağlayacak!

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ’nin Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, 20 milyar dolara mal olacak projenin Türk işletmelere 7.8 milyar dolarlık ilave gelir sağlayacağını söyledi

Türkiye'ye 12 ayda 12,7 milyar dolarlık yatırım geldi!

Ekonomi Bakanlığı, 2013 yılı Ocak - Aralık dönemine ilişkin ' 'Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri '' bültenini yayımladı. Türkiye'ye 12 ayda 12,7 milyar dolarlık yatırım geldi...

2003-2013 yılları arasında 78.5 milyar dolarlık altyapı işi özel sektöre verildi!

1986’da başlayan kamu-özel ortaklığı işleri, izleyen 18 yılda 9 milyar dolarda kalırken, 2003 ve sonrasında adeta patlama yaşandı. 2003-2013 arasında 78.5 milyar dolarlık altyapı işi özel sektöre verildi

TANAP’ta 12 milyar dolarlık maliyet öz sermayeyle karşılanacak!

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya taşıyacak TANAP Projesi’nin 12 milyar dolarlık maliyeti öz sermaye ile karşılanacak. Projenin 2018’e yetişmesi için Azerbaycan 7 milyar doları nakit koyacak...

BoatShow 1 milyar dolarlık iş yaratacak!

Boat Show'da 13 milyon TL'lik yatları da, 10 bin TL değerinde motorlu tekneleri de sergileyeceğiz" diye konuştu. CNR Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Ulaş Özer de fuarın sektörde 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağını belirtti.

200 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı planlıyor Haberi

200 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı planlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şili-Peru-Ekvador’a resmi ziyaretleri vesilesiyle düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan iş adamları Peru'daki temaslarını tamamlayarak Ekvador'a geçti. AA muhabirine Peru ve Ekvator temaslarını değerlendiren Türk işadamları, yeni pazarlar üzerinde çalışmanın Türkiye için faydalı olacağını belirtti. 


TİM Başkanı Büyükekşi, Peru'yla yapılan ticarette Türkiye'nin dış ticaret fazlası verdiğini vurgulayarak, "Peru'da madencilik sektörü çok ileri düzeyde. Karşılıklı işbirliğini artırabilmek açısından madencilikle ilgili birtakım faaliyetleri derinleştirmek adına çalışmalar yapılabilir. Ayrıca müteahhitlerimizin burada iş alabilmesi için çalışmalar yapıp, karşılıklı dış ticareti geliştirebiliriz" dedi. 


Büyükekşi, çelik ürünlerinin Peru'ya yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini oluşturduğuna işaret ederek, bu ülke ile karşılıklı...