17 / 07 / 2024

2012 yılında yapı sektöründe yavaşlama daha fazla

2012 yılında yapı sektöründe yavaşlama daha fazla

Yapı-Endüstrisi Merkezi tarafından Türk yapı sektörüne dair gelişmelerin değerlendirilmesi için yapılan toplantıda, 2012 yılında sektörün yavaşlamasına en büyük etkenin belirsizlik olduğu söylendi...

Caddebostan Çiftehavuzlar yolu 1938 yılında yapılmış!

1938 yılında, Şehircilik uzmanı B. Prost,  Kadıköy ve civarının nazım imar planını hazırlamış. Bu kapsamda Caddebostan Çiftehavuzlar yolunun da yapımına karar verilmiş.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Kula'da 2016 yılında hangi yatırımlar yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi Kula'nın geleceğini inşa etmeye devam ediyor. 2016 yılında yapılacak olan yatırımların altyapı çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları!

İBB'nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro hatlarının da içinde bulunduğu yeni projeleri açıkladı. İşte 2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları...

Karşıyaka 360 Konutları'nda teslimler 2016 yılında yapılacak!

Mopsan İnşaat tarafından inşa edilen proje Yüksek Vadi Evleri'nin etabı olarak yükseliyor. Projenin inşa çalışmaları devam ediyor. İzmir Karşıyaka 360 Konutları'nda teslimler 2016 yılında yapılacak.

1937 yılında Adliye Sarayı Sultanahmet'te inşa edilecek!

1937 yılında yapılması planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet'te yapılmasına, Mimar Prost'un onay vermesiyle, karar verilmiş. Meydandaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi binası da yıktırılarak meydanın açılması sağlanacakmış.

1936 yılında sahil binaları denizden on metre geride inşa edilecek!

1936 yılında Yapı ve Yollar Kanunu'na göre deniz kenarında inşa edilecek binaların sahilden on metre geride olmaları lazımmış. Binalarını denize doğru dolduranlar ve bu işi yapan işçiler hakkında da mahkemeye müracaat edilecekmiş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

2005 yılında Uyum Villaları kurtarılacakmış!

1987 yılında durdurulan ve çürümeye terk edilen Sarıyer Maden Mahallesi'ndeki Uyum Villaları'nın durumu ve Beykoz'daki yarım kalan villalar, 2005 yılında yapılacak bir kanun değişikliğiyle çözüme kavuşturulacakmış.

2004 yılında Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış!

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

2012 yılında yapı sektöründe yavaşlama daha fazla Haberi

2012 yılında yapı sektöründe yavaşlama daha fazla

Toplantıda konuşan Yapı- Endüstrisi Merkezi Genel Müdürü Barış Onay, 2012'nin 9 aylık döneminde yapı sektörünün yüzde 1 büyüdüğünü, geçen yıl ise bu rakamın yüzde 12.7 olduğunu söyledi. 2012'de yapı sektörün daha da yavaşladığını söyleyen Barış Onay,  bu yavaşlamayı "belirsizlik alerjisine" bağladı. Onay : "KDV belirsizliği bir numaralı konu. İkincisi kentsel dönüşüm. Bir üçüncüsü mütekabiliyet. Sektörle ilgili makro ekonomik beklentilerde değişiklik beklentisi korunduğu sürece sektörün Türkiye ortalamasını dahi tutturamadığını görüyoruz." şeklinde...