22 / 05 / 2024

2013 iş yapma kolaylığı raporu

2013 iş yapma kolaylığı raporu

Dünya Bankası'nın hazırladığı 2013 iş yapma kolaylığı raporuna göre Türkiye, 185 ekonomi arasında 142. sırada yer alıyor...

Elie Saab ve Tor Holding gayrimenkul projesi için işbirliği yapacak...

Dünyada lüks yaşamın en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul edilen Elie Saab ve Tor Holding, Türkiye’de yapılacak olan 2 gayrimenkul projesi için işbirliği yapma kararı aldığını duyurdu.

Türkiye'de En Ucuz Elektrikli Araçlar Belli Oldu!

Son güncellemeye göre, Türkiye'de en uygun fiyatlı elektrikli araçlar belli oldu! Dünya genelinde ve ülkemizde çevre dostu sürüşe geçiş yapma isteğiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep hızla artıyor.

Fakir deluxe ekmek yapma makinesi en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? İşte Fakir 11 Mart 2023 fiyat listesi

Evinizde kendi ekmeğinizi kendiniz yapabileceğiniz bir ürün olan Fakir Pane Deluxe Ekmek Yapma Makinesi'ni sizler için araştırdık. Peki bu ürünün özellikleri neler, en ucuza nerede satılıyor? İşte detaylar..

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun açıkladı: 'Halka arz başvurusundan önce de şirketlere destek veriyoruz'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Borsa olarak iş yapma modelini değiştirdiklerini belirtti. Sadece halka arz başvurusundan sonra başvuru değerlendiren bir borsa olmadıklarını, başvurudan önce de karar ve hazırlık aşamasında şirkete destek verdiklerini açıkladı.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Berat Albayrak: Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2017'de iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye'nin 190 ülke arasında 60'ıncı sıradayken bugün 33'üncü sırada olduğunu dile getirerek, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek." dedi.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

AVM’lerde köklü dönüşüm başlıyor!

COVID-19 tüm sektörleri olduğu gibi perakende sektörünü de değiştiriyor ve geliştiriyor. Bu kapsamda hem AVM’lerin hem de markaların iş yapma şekilleri önemli ölçüde dönüşecek.

İnşaat ve gayrimenkul satış sektörünü neler bekliyor?

Ticaretin dijitalleşerek kolaylaşacağı, yeni iş yapma kültürlerinin doğacağı ve gerçeğe değer verilen yeni bir sistem ortaya çıkacak. Bu sistemle gayrimenkul sektöründe gerçek alıcıya doğrudan ulaşılabilecek modeller, ilan sitelerine bağımlı olmayan alternatif pazarlama kanalları öne çıkacak...

Türkiye'den iş yapma kolaylığı başarısı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı Endeksi'ndeki en büyük sıçrama vergi alanında sağlanarak, bu alanda sıralamamız 80'den 26'ya yükselmiştir." ifadesini kullandı.

42.Yapı Fuarı inşaat sektörünü ateşleyecek!

42'incisi düzenlenen Yapı Fuarı inovatif inşaat teknolojileri, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş yapma biçimleri, yeni kentsel dönüşüm fırsatları hakkında sıcak tartışmalarla inşaat ve yapı sektörüne hareket ve canlılık getiriyor.

2013 iş yapma kolaylığı raporu Haberi

2013 iş yapma kolaylığı raporu

Dünya Bankası'nın hazırladığı 2013 iş yapma kolaylığı raporunda, Türkiye'nin yatırım ortamını iyileştirmede ilerleme kaydettiği belirtildi. İnşaat ruhsatı maliyetini düşürüp, ruhsat alma sürecini daha verimli hale getirdiğini ve ruhsat almak için tamamlanması gereken işlem sayısının 4 adet azalttığı belirtiliyor. Ancak Türkiye, "İnşaat izinleri işlemleri" bakımından hala 185 ekonomi arasında 142. sırada yer...