07 / 05 / 2024

2013 konut ruhsatı

2013 konut ruhsatı

Sektörün bir sonraki yıla ilişkin beklentilerini alınan ruhsat sayısı bir nebze ölçmek mümkün. Türkiye genelinde 2014'te inşaatı başlamak üzere alınan konut ruhsat sayısı 9 ayda 639 bin 314'e ulaştı

Sakarya'da patlama yaşanan havai fişek fabrikası konut ruhsatıyla yapıldı iddiası!

Afet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan 4 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya sebep olan ihmaller zincirine ilişkin, fabrikanın sıradan bir konut gibi inşa edildiğini vurguladı...

Antalya Döşemealtı'nda 1.392 konut ruhsatı verildi!

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen ruhsatı olmayan işyerlerine ruhsat verdi. Antalya Döşemealtı'nda ayrıca 1.392 konut da ruhsatlandırıldı. 

Yılda 300 bin konut yenileniyor!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Yılda yaklaşık 1 milyon konut ruhsatı alıyoruz. Bu potansiyeli hızlıca kentsel dönüşüme kaydırıp yılda 500 bin bandına ulaşmamız gerekiyor” dedi.

Emlak Konut Fatih Yedikule projesi için ruhsat aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Fatih Yedikule İmrahor Mahallesi'nde yer alan arsası için ruhsat alındı.

Emlak Konut Körfezkent ticaret yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut Körfezkent ticaret yapı ruhsatını aldı.

Emlak Konut Merkez Ankara projesinde 3250 bölümün ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Merkez Ankara projesinde 3250 bölümün ruhsatını aldı.

Emlak Konut Seyrantepe projesinde 280 bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Seyrantepe projesinde 280 bölümün yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Bakırköy arsasındaki 90 dükkanın ruhsatını aldı!

Emlak Konut Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında 901 ada 18 parselde yer alan 90 adet ticari ünitenin yapı ruhsatını aldı.

Emlak Konut Kayabaşı'nda 373 bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Kayabaşı Rekreasyon Projesi Yapı Ruhsatı hakkında bildirim yayımladı.

Emlak Konut Niğde'deki 365 bağımsız birimin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Niğde Aşağı Kayabaşı Mahallesinde yapımı planlanan 365 bağımsız birimin ruhsatını aldı.

Emlak Konut Ankara'daki 423 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Ankara Çankaya Çayyolu'nda yapılan toplu konut uygulaması kapsamındaki 427 adet konut ve 5 adet dükkanın yapı ruhsatını aldı.

Faruk Akdoğan: Niğde'de inşaat sektörü canlı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçen yıl 4 bine yakın konut ruhsatı verilen Niğde merkezde her yıl 6 bin kişilik nüfus artışının yaşandığını açıkladı.

Eyüp Fabeks Radisson Otel'in imar planı mı değişti?

İş dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşen Zamanpur, 3. köprü bağlantı yolunda ‘konut ruhsatıyla’ otel inşaatına başladı. İBB “Fabeks Radisson Otel” projesinin imar planını ‘turizm’ alanına çevirdi.

2013 konut ruhsatı Haberi

2013 konut ruhsatı


İnşaat sektöründe 2014 hazırlıkları hızlandı. 2012'nin ilk 9 ayında 527 bin 562 konut için ruhsat alınırken bu yılın aynı döneminde bu sayı 639 bin 314 oldu İnşaat firmaları bu yıl yeni konut lansmanından çok inşaatı tamamlanmış projelerin satışına odaklandı. 2014 yılında yapılacak konutlarda bölgesel değere göre KDV oranlarının yüzde 18'e kadar artırılacak olması da stoklara olan ilgiyi artırdı. 


Konut yatırımcısı aynı lokasyonda inşaatına yeni başlanacak konuta göre eski konut alımında 100 bin liralık konutta 18 bin lira avantaj sağladı. Bir önceki yılın tamamında 431 bin 485 konut satılırken sayı bu yılın 9 ayında 862 bin 154'e çıktı.


Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı sektörün değişen imar yönetmeliklerinin daha yaşanabilir yapıların geliştirilmesine olanak sağlayacağını aktardı. Yasalar kapsamında net ve brüt karmaşası...