08 / 05 / 2024

2013 Mersin orman yangını

2013 Mersin orman yangını

Anadolu Ajansı' ndan edinilen bilgiye göre Mersin' de orman yangını çıktı. Mersin' in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Mersin'de orman yangını...

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT projesi kapsamında 80 aile 120 hektarlık alandan faydalanacak.

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Mersin'de yeni binaların temeli atıldı!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ihalesi gerçekleşen, 4 adet yeni ilk müdahale ekip binası, 1 adet yeni yangın gözetleme kulesi ile 2 adet yangın gözetleme kulesi büyük onarım işinin inşaatlarına başladı.

Mersin Kent Ormanı Mesire Alanı tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Mersin’i modern ve daha yaşanabilir bir kent olması için mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor.

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Mersin Bölge Müdürlüğü inşaat çalışmalarını hızlandırdı!

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarsus, Mut ve Bozyazı orman işletme müdürlüklerinde köprü ve bina inşaatları devam ediyor.

Ormanı olmayan Şanlıurfa'da dışarıya en çok mobilya satılıyor!

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Mersin’e 29 milyon liralık üç tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplu açılışını yapacağı 175 tesisten Mersin’in de payına düşeni aldığını belirterek, “Mersin’de hizmete alınacak tesislerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 29 milyon TL’yi buluyor” dedi

Mersin Alaköprü Barajı Sulaması projesi 7 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:-"Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulaması Projesi ile toplam 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Orman yangınları da yanan alan da azaldı!

Türkiye'de, 2014 yılında 2 bin 127 orman yangınında 3 bin 99 hektar ormanlık alan zarar gördü. 2012'de çıkan 2 bin 424 yangında 10 bin 415 hektar alan, 2013 yılında ise 3 bin 633 yangında 11 bin 315 hektar alan yanmıştı

Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılacak!

Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılan marka 2013 ve 2014 yıllarında Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hibe kredisi alarak tesislerine 3 milyon avroluk makine yatırımı yapan Özaltın Ahşap, marka gücünü artırıyor.

2013 Mersin orman yangını Haberi

2013 Mersin orman yangını

Edinilen bilgiye göre, Sele Mut Çukuru mevkisinde dün akşam henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Mersin, Adana ve Antalya Orman Bölge müdürlükleri ekiplerinin müdahalesiyle sabah kısmen kontrol altına alındı.


Yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin çalışması...