27 / 09 / 2024

2013 Stratejik Tasarım Yılı

2013 Stratejik Tasarım Yılı

Kentsel Strateji ve DESTEK Platformu 2013 yılını Stratejik Tasarım Yılı ilan etti. Amaç, yeni kentsel dönüşüm sürecinde mahallelerimizi yeniden yapılandırırken, tasarımcı, yapımcı, mahalleli ve belediyeleri bir araya getirerek, tasarımın gücünü kullanmak.

Seranit Grup, Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu!

İnovatif ürünleri ile sektörün öncü kuruluşları arasına giren Seranit Grup, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu.

Türkiye Tasarım Haftası’nda Seranit Grup imzası!

İnovatif ürünleri ile sektörün öncü kuruluşları arasına giren Seranit Grup, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu.

İSU, 3 tasarım ödülü birden aldı!

İSU Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı Faaliyet Raporu, uluslararası tasarım yarışmalarında altın, gümüş ve bronz olmak üzere 3 ayrı ödül alarak, 2009 yılından beri devam eden ödül geleneğini sürdürdü.

Tasarım Atölyesi, Kadıköy'de mekansal sorunları çözüyor!

2013'te kurulan Tasarım Atölyesi Kadıköy iki seneye yakın bir süredir Yeldeğirmeni'nde Kadıköylülerin mekansal sorunlarına kulak veriyor. Atölye, küçük dokunuşlarla hem mahalleliyi mutlu ediyor hem de semti renklendiriyor...

Taç İzmir Otel projesi Uluslararası Tasarım Yarışması'nda Gümüş Ödül'ü aldı!

Ahmet Vefik Alp’in Taç İzmir 7 Yıldız Otel Projesi 2013 ‘Uluslararası Tasarım Yarışmasında’ ‘Gümüş Ödül’ü aldı. Ancak Projenin Imar Planı Konak İlçe Belediyesince Onaylanırken, Büyükşehir Tarafından Geri Çevrildi.

4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde!

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi Lif – Tekstil Sanatları etkinlikleri projesinin 2013 – 2014 dönem programında gerçekleştirilen son sergisi olan ‘4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Sonuçları Sergisi, Tekstil Sanayi Müzesi’nde büyük ilgi gördü.

Mayi Tasarım Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mayi Tasarım Proje İnşaat Pazarlama ve Oto Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdülaziz Akçay tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Kasım 2013 tarihinde kuruldu

Proya Tasarım Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Emlak Şirketi kuruldu!

Proya Tasarım Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt ve Emlak Ticaret Limited Şirketi, Bayram Özcan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 25 Kasım 2013 tarihinde Küçükçekmece'de kuruldu

Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ödül töreni gerçekleşti!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ödül töreni, 7 Kasım 2013 Perşembe günü TİM’in İstanbul’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşti.

Mosder Tasarım Yarışması ödül töreni 7 Kasım'da düzenleniyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın sonuçları 7 Kasım 2013 Perşembe günü 19:30’da Yenibosna TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak...

Şile Terminal Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi ihalesi!

Şile İlçesi Terminal Meydanı ve Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi hizmet alımı işi ihalesi 24 Ekim 2013 tarihinde saat 10:30 'da gerçekleştirilecek...

Sona Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sona Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin liralık sermaye ile 9 Ekim 2013 tarihinde Ahmet Taşkın tarafından Caddebostan Mahallesi Bağdat Caddesi adresinde kuruldu

Enz Yapı Tasarım Araştırma Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enz Yapı Tasarım Araştırma Geliştirme ve Müşavirlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin liralık sermaye ile 10 Ekim 2013 tarihinde Kerem Peker tarafından Konaklar Mahallesi 4. Levent 'te kuruldu

2013 Stratejik Tasarım Yılı Haberi

2013 Stratejik Tasarım Yılı

Kentlerimizin birinci ve ikinci dönüşüm süreçlerinde tasarımcıların yer almaması kimlik, estetik, mekânsal kalite gibi sorunları gündeme getirmiştir. Yeni dönüşüm sürecinde, strateji ve tasarım ilişkisi kurularak yeni bir süreç yönetimi yaklaşımı geliştirilmelidir.


Stratejik Tasarım Yönetimi ile yaratıcı ortamlarda, taraflarla işbirliği kurularak, yapı ve yaşam kalitesi risklerini azaltmayı amaçlayan yenilikçi modeller geliştiriliyor.


DESTEK Platformu gönüllü tasarımcıları tarafından 2011 yılında ‘3ADA1ADA’, 2012 yılında ise ‘MAHALLE’ Programları başlatılarak kentsel dokunun yapı adası ve mahalle ölçeğinde dönüşümü için kapasite analizleri yapılarak, planlama ve tasarım ilkeleri ortaya konulmuştu.


2013 yılında ise ‘KENTteKENT’ programı ile bu kez ilçe ölçeğinde mekansal gelişim strateji çerçevesi hazırlanarak yeni vizyon ve stratejiler ile kentsel dönüşüm modelleri ortaya tartışmaya açılacaktır.


‘tasarım’ ve ‘estetik’, yeni dönüşüm sürecinin temel kavramları olabilecek mi, yoksa tasarımcılar bu sürece seyirci...