02 / 05 / 2024

2014 arazi tapu masrafı

2014 arazi tapu masrafı

Gayrimenkullerin alım satım gibi tasarruf işlemleri; tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 yılı arazi tapu masrafı ne kadar?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Arazi tapu harcı 2017!

Tapu dairesinde taşınmazın cinsi ne olursa olsun, gerçekleşen tapu satış işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bir arazinin satılması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılır?

Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arazi tapu harcı 2016!

Arazi satın almak isteyen alıcılar, bazı masrafları da karşılamak ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında yapılacak arazi satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte arazi tapu harcı 2016...

Taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz mülkiyetinin konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

2014 arazi tapu masrafı Haberi

2014 arazi tapu masrafı

Arazi tapu masrafı ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım gibi tasarruf işlemleri; tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Gayrimenkuller için ödenmesi gereken tapu harcı, taşınmazın türüne göre değil, taşınmazın satış bedeline göre değişkenlik gösteriyor. Satış bedeli üzerinden hesaplanacak oran her sene yeniden düzenleniyor.


2014 yılında yapılan düzenlemelere göre tapu harcı hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Tapu harcı 2014  nasıl hesaplanır?

500 bin TL'lik gayrimenkul için 10 bin TL,

400 bin TL'lik gayrimenkul için 8 bin TL,

300 bin TL'lik gayrimenkul için 6 bin TL,

200 bin TL'lik gayrimenkul için 4 bin TL,

100 bin TL'lik gayrimenkul için 2 bin TL.


Uygulamada, alıcı satıcının da harç bedelini ödeyerek bunu ödeyeceği satış bedelinden düşebiliyor....