05 / 05 / 2024

2014 hisseli arsa satışları

2014 hisseli arsa satışları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge ile 5 Şubat 2014 tarihi itibarıyla hisseli arazi satışları durduruldu. Peki, hisseli arsa satışı durduruldu mu?

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

Hisseli arsa yatırımı yapacaklar dikkat! Dolandırılmayın!

Arsa yatırımı yapmak isteyenlerin karşılaştığı dolandırıcılık eylemlerine karşı dikkat edilmesi gereken konuları Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş detaylarıyla anlatıyor...

Hisseli arsa nasıl satılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

2014 hisseli arsa satışları Haberi

2014 hisseli arsa satışları

Hisseli arsa satışı durduruldu mu?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge ile 5 Şubat 2014 tarihi itibarıyla hisseli arazi satışları durduruldu. Ancak 1/1000 ölçekli mevcut yerleşim imar planı içerisinde yer alan arsakar kararın dışında tutuluyor.


Hisseli arazi satışı ile ilgili esaslar Genelge kapsamında şu şekilde yer alıyor:


"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmakta olup; bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir edilmesinde veya rehin edilmesinde bir sakında bulunmamaktadır.


Ancak ifraz yapılırken tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamaz.


Bölünemez büyüklüğün üzerinde olan tarım arazileri belirtilen miktarların altında ifraz edilmemek şartıyla oranına bakılmaksızın hisseli olarak satılabilir.


Bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım...