05 / 05 / 2024

2014 İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi

2014 İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi

İşyeri emlak vergisi oranı normal yörelerede binde 2 iken; büyükşehirlerde binde 4 oranında hesaplanıyor. Peki işyeri emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte işyeri emlak vergisi ödeme tarihi 2014...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

İşyeri emlak vergisi 2018!

İşyeri sahiplerinin her sene ödemesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2018 ne kadar?

İşyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri için, ister kullanılmasın, ister kirada olsun, her koşulda emlak vergisi borcunun ödenmesi gerekiyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

İşyeri emlak vergisi 2017!

Vergi takvimine göre 2017 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. İşte işyeri emlak vergisi 2017 oranları..

İşyeri emlak vergisi beyannamesi!

Dükkan veya ofis gibi vasfı işyeri olan bir taşınmaz mal aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi mükellefiyetinizin başlaması için yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte belediyeye verilecek işyeri emlak vergisi beyannamesi...

İşyeri emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın yer aldığı belediye sınırlarına göre, taşınmazın türüne ve değerine göre farklılık gösteriyor. Peki, işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri emlak vergisi hesaplama 2015 örneği...

İşyeri emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve değerine göre hesaplanıyor. Peki, işyeri emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

Emlak vergisi, işyeri için devlete yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eşyeri emlak vergisi gider yazılır mı? İşte Gelir Vergisi Kanunu esasları..

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve meskenler için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Emlak vergisi ikinci taksit 2014!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme dönemi yaklaşıyor. Emlak vergisi ikinci taksit 2014 ödemeleri Kasım ayında başlıyor..

2014 İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi Haberi

2014 İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi

İşyeri emlak vergisi ödeme tarihi 2014!

2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı. İki eşit taksit halinde ödenen verginin mükelleflerinin emlak vergisi borcunu zamanında ödemesi gerekiyor.


Vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Gayrimenkullerin vergi bedeli, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor. Peki işyeri sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? 


İşyeri emlak vergisi oranları..

Büyükşehirde

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 4 


Normal yörelerde

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 2


1. İşyeri emlak vergisi hesaplama 

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli...