29 / 04 / 2024

2014 Konut emlak vergisi muafiyeti

2014 Konut emlak vergisi muafiyeti

Tek meskene sahip taşınmaz mal sahipleri söz konusu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki konut emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir? İşte konut emlak vergisi muafiyeti 2014...

Lüks Konut Emlak Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Lüks Konut Emlak Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Ertuğrul tarafından kuruldu.

Konut emlak vergisi 2018!

Konut sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi için ödemeler 1 Mart'ta başlıyor. Peki, konut emlak vergisi 2018 ne kadar?

TOKİ'den 40 ilde satılık 178 iş yeri ile 42 konut!

TOKİ'nin portföyünde yer alan 40 ildeki 178 adet iş yeri ile 42 adet konut Emlak Yönetim tarafından açık artırma ile 27 Şubat 2018 Salı günü satışa çıkarılıyor...

5 soruda konut emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri için her sene ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, konut sahipleri ne kadar ve nasıl vergi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

Konut emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, konut emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Konut emlak vergisi 2017!

Konutlar için de ödenmesi gereken emlak vergisi için 1. taksit dönemi 1 Mart 2017'de başlıyor, 31 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor..

Konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Gayrimenkuller için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi kapsamında meskenler için bazı muafiyet ve indirimler söz konusu oluyor. Peki, konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Başakşehir Adım İstanbul'un lansmanı yapıldı!

Emlak GYO'dan alt gelirliye de konut Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlara yönelik projeler geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Konut emlak vergisi muafiyeti 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Ancak kanunen tek bir evi olup da geliri olmayan kimseler bazı koşullarda bu vergiden muaf tutuluyor. İşte konut emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları..

Ispartakule Evleri Avcılar kura çekilişi!

Ispartakule Evleri Avcılar kura çekilişi kapsamında 1.500 adet konut Emlak Konut GYO tarafından satışa sunuluyor. Projede 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

Konut emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki, bir evi olanlar emlak vergisi öder mi? Konut emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi mesken uygulamaları...

Emlak Konut GYO ihalelerinde fiyatlar çıldırdı!

Emlak Konut GYO'nun 2014 yılı son çeyreği ve bu yılın dört ayında yapılan arsa ihalelerinde firmalar teklifleriyle arsa savaşına girdi. İşte Emlak Konut'un son yedi ihalesindeki arsalar için verilen ekspertiz rakamları ve firmaların verdiği teklifler...

Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2014 Yılı temettü ödemesinin 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıkladığı kar tablosu...

2014 Konut emlak vergisi muafiyeti Haberi

2014 Konut emlak vergisi muafiyeti

Konut emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tüm taşınmaz mallar için belli oranlarda ödeniyor. Tek meskene sahip taşınmaz mal sahipleri söz konusu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki konut emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?


Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan ilk şart, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak, bu meskenin yanı sıra herhangi bir yazlık, dağ evi gibi bir başka meskene sahip olmamak yer alıyor.


Diğer şartlar ise şu şekilde sıralanıyor. Tek mesken şartını yerine getiren aşağıdaki özelliklere sahip kimseler sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Peki ev hanımları emlak vergisi öder mi?

Tek meskene sahip ve çalışmayan; gelirleri olmayan...