07 / 05 / 2024

2014 Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi

2014 Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi

JLL ve JLL’nin bağımsız fon yönetim organı olan LaSalle Investment Management tarafından iki yılda bir hazırlanan Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi açıklandı. Dünya gayrimenkul piyasaları giderek şeffaflaşıyor.

Küresel gayrimenkul sektöründe çanlar çalmaya başladı!

“Konut fiyatları çok şişti, bunun sonu nereye varacak? Çöküş ihtimali var mı?” Son dönemlerde bu soru yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’dan Asya’ya birçok yerde soruluyor. Avrupa Birliği'nde konut fiyatları 2023 yılının 2. çeyreğinde 2014 yılından bu yana ilk defa yıllık bazda geriledi...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Küresel salgın gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek?

Galatasaray Üniversitesi Doç. Dr. Ata Özkaya, Star Gazetesi'nde yer alan yazısında ''Küresel salgın: Ekonomide risk mi yoksa belirsizlik mi?'' yazısını kaleme aldı...

Akiş GYO, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi üyesi oldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (United Nations Global Compact) katılımcısı oldu...

Ersen Gürsel'e 2019 Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir’deki Konak Meydanı düzenlemelerinde mimarlık yapan Ersen Gürsel, 2019 yılı Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.

Namaa Uluslararası Ticaret Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Namaa Uluslararası Ticaret Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Anes S Hassan  Albakoush,  A.I.Mohamed Elgun ve K.Alım Huseen  Blawo  ortaklığında kuruldu. 

Reis Asistan Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Reis Asistan Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Reis tarafından kuruldu.

Kırlangıç Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Kırlangıç Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Organizasyon Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Karasu tarafından kuruldu. 

Küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı binalar yapmalıyız!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu yaptığı açıklamada, “İklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı düşük karbon salınımlı bina yapmalıyız“ dedi.

Tourist Market Turizm Otelcilik Taşımacılık Nakliyat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tourist Market Turizm Otelcilik Taşımacılık Nakliyat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Sadettin Demiral ve Maıs Shewaıkanı ortaklığında kuruldu. 

Güzel Yatırımlar Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi kuruldu!

Güzel Yatırımlar Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Turfan Cemal Bekirer ve Tufan Topuzdağ ortaklığında kuruldu.

2014 Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi Haberi

2014 Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi

102 ülkenin gayrimenkul sektörünü değerlendiren rapor, teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün daha fazla ülkenin açık veri sistemi kullandığını ortaya koyuyor. Buna bağlı olarak araştırmada yer alan ülkelerin yüzde 80’inin şeffaflık değerinin yükseldiği vurgulanıyor. Birleşik Krallık tüm dünyada birinci olarak en şeffaf ülke olurken, Türkiye 34. sırada “yarı şeffaf ülke” olarak konumlanıyor. 


JLL ve JLL’in bağımsız fon yönetim organı olan LaSalle Investment Management tarafından iki yılda bir hazırlanan ve dünyadaki emlak sektörünün kılavuzu olarak kabul edilen Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi sonuçları açıklandı. 102 ülkenin emlak pazarındaki şeffaflığını değerlendiren rapor, yatırımcılar için yönlendirici rol oynuyor. Yatırımcılar ile kurumlara, küresel pazarlarda işlem yapma, satın alma ve diğer faaliyetlerinde rehberlik eden veri ve analizler içeren rapor, yatırımcılara ve kurumlara küresel pazarda işlem yapma...