28 / 04 / 2024

Küresel salgın gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek?

Küresel salgın gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek?

Galatasaray Üniversitesi Doç. Dr. Ata Özkaya, Star Gazetesi'nde yer alan yazısında ''Küresel salgın: Ekonomide risk mi yoksa belirsizlik mi?'' yazısını kaleme aldı...



Galatasaray Üniversitesi Doç. Dr. Ata Özkaya, Star Gazetesi'ndeki yazısında ''Küresel salgın: Ekonomide risk mi yoksa belirsizlik mi?'' yazısını kaleme aldı...

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 Mart itibarıyla 114 ülkede 118 bin vakanın görüldüğünü ve 4 bin 291 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü 12 Mart 2020 tarihinde yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) yayılma özelliklerini gözeterek, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı bilinen bu virüsü küresel salgın -“pandemi” ilan etti ve dünyamız artık çok-boyutlu yeni bir faza geçti.

Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilanını gerekli görmelerinin sebeplerini de

i.) binlerce kişinin hastanelerde yaşam mücadelesi vermesi,

ii.) önümüzdeki günler ve haftalarda vaka ve ölüm sayılarının artmasınının beklenmesi ve

iii.) virüsün yayılma hızı konusunda yetkililerin gerekli ciddiyeti takınması ve gerekli önlemleri almasının sağlanması olarak sınıflandırabiliriz.

Finansal piyasalardaki “belirsizlik” görüşü ve panik havası da benzer şekilde ekonomideki varlık fiyatlamasını tamamen bozacaktır. Bunun en hızlı ve ani olumsuz etkileri de gayrimenkul sektöründe görülecektir. Bu üç maddede yer alanlar işgücü piyasamızı en hızlı kanaldan olumsuz olarak etkileyecektir ve işsizlik oranlarda yükselme beklemek gerekmektedir.

Konut kredisinde koronavirüs etkisi!

Koronavirüs gayrimenkul satışlarını nasıl etkileyecek?

 

 


Geri Dön