05 / 05 / 2024

2014 taksim harcı

2014 taksim harcı

Tapuda taksim işlemi; kanunen ortak mülkiyete konu olan mülkiyetten her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaşılması işlemine deniyor. Peki işlem masrafı ne kadardır? İşte taksim harcı 2014...

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Miras taksim harcı 2016!

Miras, iştirak halinde mülkiyet olarak yasal ve atanmış mirasçılara intikal ediyor. Kalan miras, mirasçılar arasında taksim edilebiliyor. Peki, miras taksim harcı 2016 ne kadar oldu?

Kadastro harcı ne kadar?

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. Peki, kadastro harcı ne kadar?

Başakşehir Kent Meydanı'nın yapımına 2014 sonunda başlanacak!

Başakşehir Kent Meydanı projesi, Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. 60 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan Kent Meydanı projesinin yapımına 2014'ün sonunda başlanacak.

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

İnşaat ruhsat harç hesaplama 2014!

İnşaat ruhsatı ilgili belediyeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İnşaat ruhsatı başvurusu için bazı belgelerin temini ve harcın ödenmesi gerekiyor. İşte,inşaat ruhsat harç hesaplama 2014!

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yönetmeliği!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Kasım 2014 tarihinde 29165 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişikler...

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.

Başakşehir'in Taksim Meydanı'ndan daha büyük meydanı olacak!

Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir planı projesi, İstanbul Başakşehir'de başlıyor. 2014 yüı sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Türkiye'nin ilk planlı şehir meydanı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak...

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2014!

Gayrimenkul devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de yapılabiliyor. Peki, hibe harcı ne kadar? İşte tapu hibe harcı 2014...

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

2014 taksim harcı Haberi

2014 taksim harcı

Taksim harcı 2014!

Taksim işlemi; izale-i şuyu yani ortaklığın giderilmesi davasında, kanunen ortak mülkiyete konu olan mülkiyetten her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaşılması işlemine deniyor. 


Paylı mülkiyette kayıtlı taşınmaz malların pay sahipleri arasında aynen taksiminde; Tüm maliklerin bizzat veya yetkili temsilcilerinin katılımıyla resmi senet düzenlenmek suretiyle, taksim işlemi gerçekleştiriliyor. 


Taksim işleminin şartları..

- Paylaşılan taşınmaz malların değerlerinin eşit olması şart değildir. Arada fark varsa bu farkın bedeli ödenerek denklik sağlanıyor.


-Fark için ödenen bedelin peşin ödenmesi şart değildir. Peşin ödenmediğinde kanuni ipotek uygulanabiliyor.


- Taşınmaz sayısı paydaş sayısına denk gelmiyor veya hissedarlar arasında  anlaşma sağlanamıyorsa bir taşınmaz mal parçalara ayrılarak paylaşım yapılabiliyor.


- Ayrı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların paylaşımı için ise taşınmaz malların bulunduğu herhangi bir tapu sicil müdürlüğüne başvurarak işlem...