27 / 04 / 2024

2014 turizm projeleri

2014 turizm projeleri

Turizmci gelecek yıldan endişeli. Turizmde sektöre IŞİD gölgesi düştü. ABD ve de bazı Batı ülkelerinin vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrıları yapması turizmcileri gelecek yıl için endişelendiriyor.

Yüzen kentler turizmin yeni umudu oldu!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Turizmciler 2014'ten ümitli!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, turizm sektörünün 2013 yılında çok iyi performans sergilediğini, 2014 yılında da benzer bir trendin oluşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Turizmde gelirin yüzde 77.4'ü yabancıdan yüzde 22.6'sı Türklerden!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), 2013 yılı turizm istatistiklerini açıkladı. Turizm de gelirin yüzde 77.4' ü yabancıdan ve yüzde 22.6' sı Türklerden...

Türkiye'de 3 turistten 1'i Antalya'yı ziyaret etti!

Türkiye'yi geçen yıl ziyaret eden 34 milyon 910 bin 98 yabancı turistten yüzde 31,86'sı Antalya'yı tercih etti. Türkiye'de 3 turistten 1'i Antalya'yı ziyaret etti...

Djital rehberler müzelerde kasaları doldurdu!

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Çok sayıda önemli müze ile tarihi mekanda hizmet veren "dijital rehber" uygulaması, müzelerin gelirlerini rekor düzeyde arttırdı.

İstanbul'da turizmi erkekler yönetiyor!

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinin ( TUROB ) Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hazırladığı "İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirilmesi Raporu"yla İstanbul'da hizmet veren otellerin çalışanlarının profilleri incelendi...

Türkiye'yi 34.9 milyon yabancı ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aralık 2013, Giriş ve Çıkış Yapan Ziyaretçiler Yabancı ve de Vatandaşlar İstatistiklerini açıkladı. Türkiye' yi 34.9 milyon yabancı ziyaret etti...

2014'te turizm gelirimiz 35 milyar dolar olacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2014'te ülkeye gelecek olan yabancı ziyaretçi sayısının 37- 38 milyon civarında olacağını belirterek, "Turizm gelirinin ise 35 yar dolar civarında olacağını öngörüyoruz" dedi...

Turizm alanları için yeni strateji şart!

Bakan Ömer Çelik'in sektörün önde gelen temsilcileri ile bir araya geldiği belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yeni dönemde turizm alanlarının geliştirilmesi için özel stratejiler uygulanması gerektiğini belirtti...

Turizmde artış sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 ocak-ekim döneminde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 arttı...

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Afyonkarahisar'da Kültür ve Turizm projeleri görüşüldü!

Kültür ve Turizm Çalıştayında Belirlenen Projeler Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

Balıkesir, MIPIM 2015 Fuarı'nda tanıtılacak!

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM’e Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılacak. Yatırımcıların buluşma noktası olan fuarda, Balıkesir’in enerji ve turizm projeleri tanıtılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e katılacak!

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM’e Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılacak. Yatırımcıların buluşma noktası olan fuarda, Balıkesir’in enerji ve turizm projeleri tanıtılacak.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Eskişehir turizm projeleri geliştirilmeli!

Skal International Eskişehir Kulübü'nün bu ay ki toplantısına konuşmacı olarak katılan ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, Eskişehir'e gelen turistlerin şehre bıraktığı gelirlerin arttırılabilmesi için projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

2014 turizm projeleri Haberi

2014 turizm projeleri

Irak- Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Türkiye’nin sınırlarına kadar genişlemesinin ardından ABD ve bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri vatandaşlarına ‘Türkiye’nin özellikle Güneydoğu illerine gitmeyin’ çağrısında bulundu. Bu çağrıların yaz sezonunun sonuna denk gelmesi turizmcilerin çok fazla etkilenmemesini sağlarken, gelecek yıl için ise endişe yarattı. 


Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, “Çağrılar mart- nisan gibi yapılsaydı çok büyük zarar verirdi” dedi. Olayların aralık ayının sonuna kadar devam etmesi halinde 2015 yılının kesinlikle kötü geçeceğini ifade eden Demir, “İsrailli turist gelmiyor, Arap turistte düşüş var. Rus turistlerde yüzde 30’luk bir kayıp yaşıyoruz. Şimdi bir de savaşa girecek olursak ürkütücü olur. Türkiye’nin turizminin çok iyi gittiği 1991 yılında patlak veren Irak savaşıyla turist sayımız yüzde 50- 60 düşmüştü. Şu anda dünyadaki...