02 / 05 / 2024

2014te Özelleştirmeden ne kadar gelir elde edildi

2014te Özelleştirmeden ne kadar gelir elde edildi

Özelleştirme uygulamalarından yılın ilk yarısında elde edilen gelir 1.6 milyar doları aştı Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile GALATAPORT ihalesi oldu

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayene ücretleri cep yakıyor...

Periyodik olarak yapılan araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan ve ücretlerdeki yükseliş nedeni ile sıklıkla eleştirilerin odağında yer alan TÜVTÜRK’te muayene ücretinin özelleştirmeden sonra yükseldiği açıklandı.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Bekir Emre Haykır, SPK’da ne iş yaptı? Erdemir’de hangi alanda çalışıyor?

Bekir Emre Haykır, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda hangi görevi yürüttü? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Bekir Emre Haykır ile ilgili merak edilen her şey...

Ford Transit Custom Mart fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

farklı ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen ve birçok farklı sektörde kullanılabilen Ford Transit Custom, ticari araç sınıfındaki en popüler ve çok yönlü araçlardan biridir. Peki Ford Transit Custom fiyatları ne kadar? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Çay, ayçiçek, yumurta derken bir ürüne daha zam geliyor! Marketler etiket değiştirmeden alın

Çay, ayçiçek yağı ve yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından süt fiyatları da zamlandı. Süt fiyatlarına gelen zamların ardından bir ürüne daha zam gelmesi bekleniyor. Marketlerin etiketleri değiştirmesinin an meselesi olduğu iddia edildi.

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Maliye Hazinesi'ne kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı!

Bugünkü 31488 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı bazı gayrimenkuller özelleştirme kapsamına alındı...

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

2014te Özelleştirmeden ne kadar gelir elde edildi Haberi

2014te Özelleştirmeden ne kadar gelir elde edildi

,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yılbaşından bu yana tamamladığı 116 ihaleden toplam 1 milyar 219 milyon 675 bin dolarlık devir gerçekleştirdi. Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1.6 milyar doları aştı. 


Bu yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme 702 milyon dolarlık bedeli ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası (GALATAPORT) ihalesi ile yapılırken, onu 482 milyon 325 bin dolar bedelli Hazine'ye ait İstanbul'daki bir taşınmazın satışı takip etti. 


Yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirmelerin 1 milyar 219 milyon 675 bin 607 dolarlık kısımı tesis ve varlık satış veya devri yoluyla yapılırken, bedelli devirler yoluyla da 444 milyon 905 bin 949 dolarlık özelleştirme gerçekleştirildi. Böylece, Kurumun yılın ilk yarısında tamamlanan özelleştirme uygulamalarının tutarı 1.6 milyar doları aştı. 


Sözleşmesi imza...