12 / 05 / 2024

2015 bankalar birliği konut kredisi verileri

2015 bankalar birliği konut kredisi verileri

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bu yılın ikinci çeyreğinde 2 milyon 753 bin 748 kişi toplam 45 milyar lira tutarında tüketici ve konut kredisi kullandı.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirdiklerini ve bu bankaların bundan sonra tek bir ATM'den hizmet vereceğini kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

Bankalar Birliği'nden açıklama: Depremden etkilenenlere kolaylık ve destek sağlanacak!

Türkiye Bankalar Birliği İzmir'deki depreme ilişkin, "Bankalarımız, depremden doğrudan etkilenen ve gördükleri zarar nedeniyle edimlerini yerine getirmekte zorlanan müşterilere vadesi gelen borçlarının ödenmesinde, ertelenmesinde, yapılandırılmasında gerekli kolaylığı sağlayacaklardır.'' dedi.

Dubai bankası ile İsrail bankası işbirliği anlaşması imzaladı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yedi emirliğinden biri olan Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ile İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılandırma açıklaması!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ödemesi süren konut kredilerinde müşterilerin bankalardan yapılandırma talep etmesinin yasal olarak mümkün olmadığını, bankaların da hukuken yapılandırma yoluna gitme zorunluluğu bulunmadığını duyurdu.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden Diyanet Vakfına gayrimenkul bağışı!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) yüksek öğrenim öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere gayrimenkul bağışı gerçekleştirdi.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği kar dağıtacak mı?

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2015 yılı kar dağıtım önerisi hakkındaki yönetim kurulu kararını yayınladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, yönetim kurulu kararı gereği 2015 yılı olağan genel kuruluna sunulacak kar dağıtım tablosunu yayınladı.

2015 bankalar birliği konut kredisi verileri Haberi

2015 bankalar birliği konut kredisi verileri

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bu yılın ikinci çeyreğinde 2 milyon 753 bin 748 kişi toplam 45 milyar lira tutarında tüketici ve konut kredisi kullandı. Kredi kullanan kişi sayısı 2014 yılı aynı dönemine göre yüzde 4 artarken, bu yılın ilk çeyreğine göre ise yaklaşık yüzde 1 azaldı. Aynı dönemde kullandırılan kredi miktarı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26, bir önceki üç aylık döneme göre yaklaşık yüzde 1 büyüdü. Geçen yılın Nisan-Haziran dönemine göre taşıt kredileri yüzde 80, konut kredileri yüzde 63, ihtiyaç kredileri ise yüzde 27 artarken, diğer krediler yüzde 44 azaldı. Bu yılın Nisan- Haziran dönemi içinde kullananlar bazında ortalama tüketici kredisi ve konut kredisi miktarı 16 bin TL oldu. Bu büyüklük taşıt kredilerinde 63...