05 / 05 / 2024

2015 eylül Enflasyon oranları

2015 eylül Enflasyon oranları

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira hesaplamasında enflasyon oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

Ekim ayının ilk haftasında Eylül ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman belli olacak? 

Eylül ayı enflasyon rakamı ne olacak? İşte ekonomistlerin enflasyon tahminleri!

Gelecek haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi eylül ayı enflasyon rakamları olacak. Ekonomistler, eylül ayında TÜFE’de yüzde 4,9 artış, yıllık bazda ise yüzde 61,7 civarında artış bekliyor.

Eylül ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu? Ne zaman belli olacak?

Eylül ayı enflasyon beklentisinin açıklanıp açıklanmadığına ilişkin soruların cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Emekli aylıkları ve kira artış oranı gibi birçok kalemde önem arz eden enflasyon oranlarının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Enflasyon rakamları sonrası euro ne kadar oldu? Bugün 1 euro kaç TL? 5 Eylül 2023 euro/TL kuru

TÜİK'in dün açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında dolar ve euro da hareketlilik kaldığı yerden devame diyor. Yükselişe geçen dolar 26,81 TL ile güne başladı. Peki euro ne kadar oldu? Bugün 1 euro kaç TL? 5 eYLÜL 2023 euro/TL kuru...

Enflasyon rakamları belli oldu! Eylül 2022 enflasyonu kaç oldu? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Peki Eylül 2022 enflasyonu kaç oldu? İşte ayrıntılar...

Eylül 2022 enflasyon rakamları belli oldu! TEFE TÜFE oranları şaşırttı! 

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Eylül 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Eylül ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Eylül 2022 TEFE TÜFE oranları...

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,38 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nde yüzde 1,34 artış olacağını söyledi.

Eylül’de enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar?

Açıklanan enflasyon oranları sonrasında Eylül ayı için Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yeniden güncellendi Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri ne kadar oldu?

Kira enflasyon oranları Eylül 2018!

2018 yılı Eylül ayında uygulanacak kira artış oranları açıklandı. Enflasyon oranlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün açıkladı. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2018..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

AVM Ciro Endeksi 2015 Eylül'de yüzde 8.2 arttı!

AVM Ciro Endeksi, 2015 yılı Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.2’lik bir artışla 185 puana ulaştı. AVM Endeksi verileri üçüncü çeyrek bazında da geçen yılın üçüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 13,9 oranında artış gösterdi.

Eylül 2015'te yabancılar İstanbul'dan 561 konut aldı!

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre 964,8 azalarak 1768 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2015'te ilk sırayı 561 konut satışı ile İstanbul aldı.

2015 eylül Enflasyon oranları Haberi

2015 eylül Enflasyon oranları

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince mal sahipleri istedikleri oranda zam yapamıyor.


Kira bedelinde yapılacak artış meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak yapılırken, işyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi esasına göre yapılıyor. Sözleşmede hangi oran belirlenmiş ise bu oran üzerinden kira artışı yapılıyor.


Kira hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Ağustos ayı verilerine görr; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,32 düştü.


Yurt içi üretici...