15 / 05 / 2024

2015 gayrimenkul fonları

2015 gayrimenkul fonları

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYC Grup icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik gayrimenkul yatırım fonlarının ilk kez hukuki alt yapıya kavuşacağını ve böylece sektöre canlılık geleceğini söyledi...

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 20 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 artış sağlayarak 8,5 milyar lira seviyesine geldi.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacak.

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Gayrimenkul yatırım fonlarının avantajları ve gelişimi!

Gayrimenkul yatırım fonlarından gayrimenkul projelerine yatırım yapılamıyor, gayrimenkullerin inşaat işlerini, bu amaçla personel ve ekipman edinemez...

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımı yapacak!

Japonya Merkez Bankası (BoJ) yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımını sürdüreceğini açıkladı...

2015 gayrimenkul fonları Haberi

2015 gayrimenkul fonları

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYC Grup icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik gayrimenkul yatırım fonlarının ilk kez hukuki alt yapıya kavuşacağını ve böylece sektöre canlılık geleceğini söyledi.

GAYRİMENKUL sektörünün önde gelen şirketlerinden Sinpaş Holding'teki 25 yıllık tecrübesinin ardından, gruptan ayrılarak kendi gayrimenkul şirketi EYC Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran ve halen KONUTDER Başkanlığı'nı sürdüren Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul yatırım fonlarını değerlendirdi. EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. unvanıyla Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketinin kuruluşuna izin verilmesi talebiyle SPK'ya başvurduklarını hatırlatan EYG Grup İcra A Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik "SPK'nın konu ile ilgili düzenlemeleri 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Bizim başvurumuz da bu tarihten sonra değerlendirileceği için kuruluş iznini alma sürecine de bu tarihten sonra gireceğiz. Kuruluş...