01 / 05 / 2024

2015 gayrimenkul fonlarının yılı olacak!

2015 gayrimenkul fonlarının yılı olacak!

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYC Grup icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik gayrimenkul yatırım fonlarının ilk kez hukuki alt yapıya kavuşacağını ve böylece sektöre canlılık geleceğini söyledi...



Gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYC Grup icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik gayrimenkul yatırım fonlarının ilk kez hukuki alt yapıya kavuşacağını ve böylece sektöre canlılık geleceğini söyledi.

 

GAYRİMENKUL sektörünün önde gelen şirketlerinden Sinpaş Holding'teki 25 yıllık tecrübesinin ardından, gruptan ayrılarak kendi gayrimenkul şirketi EYC Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran ve halen KONUTDER Başkanlığı'nı sürdüren Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul yatırım fonlarını değerlendirdi. EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. unvanıyla Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketinin kuruluşuna izin verilmesi talebiyle SPK'ya başvurduklarını hatırlatan EYG Grup İcra A Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik "SPK'nın konu ile ilgili düzenlemeleri 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Bizim başvurumuz da bu tarihten sonra değerlendirileceği için kuruluş iznini alma sürecine de bu tarihten sonra gireceğiz. Kuruluş izni almamız sonrasında ise faaliyet izni almak ve gayrimenkul fonu kurmak üzere SPK'ya ayrıca başvuru yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Söz konusu çalışmaya ilişkin bilgi veren Ömer Faruk Çelik, şunları söyledi: "Fonların kurulmasına, faaliyetlerine, nitelikli yatırımcılara satışına ve faaliyetlerine ilişkin esasları ayrıntılı olarak düzenleyecek olan bu tebliğ sayesinde kurulacak gayrimenkul yatırım fonları, gayrimenkullerin menkul kıymetleştirilmesine imkan sağlayacak ve büyük ölçekli gayrimenkullere likidite kazandıracak. Yatırımcılar ve gayrimenkul sahipleri artık Türkiye'de daha uygun imkanlarla bir araya gelebilecek. Yabancının ilgisi asıl o zaman artacak. 2015, gayrimenkul yatırım fonlarının yılı olabilir." 


Star Gazetesi 


Geri Dön