02 / 05 / 2024

gayrimenkul fonları

gayrimenkul fonları

Piyasaların rahatlaması için Gayrimenkul Fonu'nun kurulacağı açıklandı. Yeni finansal modelle sorunlu varlıkların ayrılıp, bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak.

Sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek!

İstanbul'da "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"un detaylarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Bazı sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek'' dedi.

Gayrimenkul fonlarında fırsat var!

Ünlü Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, 31 Mart'taki yerel seçimlerden sonra ekonomide atılacak adımların önemli olduğunu söylüyor. Dayıoğlu, "Gayrimenkul fonlarında fırsat var" dedi.

Kuveytli NBK’dan gayrimenkule 150 milyon dolarlık fon!

Kuveyt merkezli yatırım fonu NBK, alnternatif yatırımcılarla birlikte topladığı 75 milyon dolarlık fonu 150 milyon dolara çıkardı.

Gayrimenkul fonlarının büyüklüğü 25 milyar doları bulur!

Türkiye'de gayrimenkul fonları çok yeni bir iş alanı. Konuyla ilgili ilk fonun kuruluşu Kasım'da tamamlandı. 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, fonlardaki büyüklüğünün 10 yılda 20-25 milyar dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Gayrimenkul fonları yabancının mülk alımını kolaylaştıracak!

Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) bireysel yatırımcılar ve yabancı fonlara önemli avantajlar sağlayacak. Epos Gayrimenkul Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, GYF'nin ekonomi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonları gayrimenkul ve borsa yatırımcısını birleştirecek!

Yatırımcı artık gayrimenkul sektörüne yatırım fonları üzerinden de yatırım yapabilecek. Birkaç yılda 10 milyar TL büyüklüğe ulaşması beklenen gayrimenkul yatırım fonları, iki sektör yatırımcısını birleştirecek

2015 gayrimenkul fonlarının yılı olacak!

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYC Grup icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik gayrimenkul yatırım fonlarının ilk kez hukuki alt yapıya kavuşacağını ve böylece sektöre canlılık geleceğini söyledi...

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Norveç Varlık Fonu gayrimenkul yatırımlarından yüzde 4,6 getiri elde etti!

Piyasa değerleri hakkında açıklama yapan Norveç Varlık Fonu 30 Haziran 2021 itibarıyla gayrimenkul yatırım fonlarından yüzde 4,6 getiri elde ettiğini açıkladı.

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı!

Türkiye'de yatırım fonları Haziran ayında yükselişe geçmeye devam ediyor. Yatırım fonları Haziran'da yüzde 45,6 oranında yükseldi.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 20 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 artış sağlayarak 8,5 milyar lira seviyesine geldi.

gayrimenkul fonları Haberi

gayrimenkul fonları

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, sırasında yeni ekonomik programa ilişkin açıklamalar esnasında gayrimenkul fonu kurulacağını açıkladı.

Berat Albayrak, ''Bazı sorunlu kredilerin, bankaların ve ulusal-uluslararası yatırımcıların iştiraki olan bilanço dışı fonlara devredilecek. Bu fonlar enerji girişim sermaye fonu ve gayrimenkul fonu.'' açıklamasında bulunmuştu.

Bankalar Birliği tarafından kurulacak yeni finans modeli ie sorunlu varlıkların ayrılıp, bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir?

Gayrimenkul Yatırım Fonu; Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri uyarınca yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına oluşturulan portföyü işletmek amacıyla Kurul’dan faaliyet izni alan gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından bir içtüzük ile süreli veya süresiz olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan malvarlığıdır.

Gayrimenkul Yatırım Fonları hakkında düzenlemeler ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu Tarafından 2014 yılında yayınlandı.İlk...