03 / 05 / 2024

2015 hazine arsa satışı

2015 hazine arsa satışı

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Kanun kapsamında açıklanıyor. Hazineye ait arsaların satış süreci il defterdarlıkları tarafından takip ediliyor. Peki, hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arazisi arsa mı olacak?

2021 Bütçesi’nde, kent merkezlerindeki Hazine adına tescil edilen kamu taşınmazlarından “büyük ölçekli yatırımlar, yüksek katma değerli projeler” için “arsa” üretileceği ifade edildi.

Geri gönderme merkezi için Hazine’den arsa tahsisi!

İstanbul'a kayıtlı olmayan göçmenler için çalışmaların sürdüğünü belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kendi geri gönderme merkezimizin yatak kapasitesini 6 bin civarına çıkarmak için bugün bir imza attık. Hadımköy’de bir arsa, Hazine’den onu tahsis ediyoruz." dedi.

Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Pera GYO 2015 yılı Kıbrıs arsa değerleme raporunu yayınladı!

Arsa satışında tapu harcı oranı 2015!

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Arsa satışında, satış değeri üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte arsa satışında tapu harcı oranı 2015..

Antalya'da Hazine arsa ve arazileri satışa çıkarıldı!

Antalya Defterdarı Veli Tunçez yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’da atıl vaziyette bulunan Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılarak iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla satışa çıkarıldığını bildirdi.

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Arsa emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

Çekmeköy Belediyesi'nden 5.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Çekmeköy Belediye Başkanlığı tarafından Ömerli'de bulunan 6.839,82 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, 14 Nisan 2015 günü saat 14:00'de ihale ediliyor.

Ordu Perşembe'de icradan 3.6 milyon TL'ye arsa!

Ordu Perşembe'de bulunan 4.892,32 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, Perşembe İcra Dairesi tarafından 25 Mayıs 2015 günü saat 10:00 ile 10:15 arası ihale ediliyor.

Şişli Dolapdere Caddesi'nde 19.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli İnönü Mahallesi'nde Dolapdere Caddesi üzerinde yer alan 902 metrekarelik ticaret alanı imarlı arsayı 19 milyon 844 bin TL bedelle 22 Nisan 2015 tarihinde ihale edecek. Arsa Crown Plaza'nın yanında yer alıyor...

Emlak vergisinin son günü 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen verginin 1. taksitleri devam ediyor. Peki, emlak vergisinin son günü 2015 ne zaman?

2015 hazine arsa satışı Haberi

2015 hazine arsa satışı

Hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren; Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor.


Deftarlıklar tarafından gerçekleştirilen hazine arsa satış süreci şu şekilde açıklanıyor;


"Yapılan düzenlemeyle; bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olması nedeniyle Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan alanlarla ilgili öteden beri süregelen sorunların çözüme kavuşturulması, daha önce tapu verilmiş ancak 2/b olması nedeniyle tapusu iptal edilmiş olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, taşınmazların kullanıcılarına satılması ve buradan sağlanacak maddi kaynağın öncelikle nakledilecek orman köylülerine ait taşınmazların kamulaştırılması, tarım alanı olarak kullanılmasında yarar görüldüğü için orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin ıslahı, imar ve ihyası, orman köylülerinin...