15 / 05 / 2024

2015 işyeri çöp vergisi ne kadar

2015 işyeri çöp vergisi ne kadar

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, 2015 yılı için işyeri çöp vergisi ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

İş yeri sahiplerine şok! Vergi iadesi alınamayacak mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde iş yeri sahiplerinin vergi iadesi alıp alamayacağını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Mülk sahipleri vergi iadesi alamayacak' başlıklı yazısı...

Yönetici binada iş yeri açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İşyeri kira artış oranı Şubat 2016!

2015 Şubat tarihinde işyeri kiralayan kiracılar ilk zamlarını, Şubat 2016'da alacaklar. Yapılan bu zam 2017 Şubat'a kadar uygulanacak. Peki, işyeri kira artış oranı Şubat 2016 nedir?

Torunlar GYO Nish İstanbul 9 işyeri değerleme raporunu yayınladı!

Torunlar, Nish İstanbul Projesi 9 adet işyeri 2015 Yıl Sonu değerleme raporu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinin 40.maddesi uyarınca yayınladı.

İşyeri kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmeleri yıllık olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık ayında işyeri kiracısına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Aralık 2015..

Niğde'de kat karşılığı konut ve işyeri yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Niğde Kumluca'da kat karşılığı konut ve işyeri inşaatı yaptıracak. İhalesi 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

İşyeri çöp vergisi muafiyeti!

İşyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunıyor. Bu verginin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, işyeri çöp vergisi muafiyeti var mı? İşyeri çöp vergisi muafiyeti nedir?

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

2015 işyeri çöp vergisi ne kadar Haberi

2015 işyeri çöp vergisi ne kadar

İşyeri çöp vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. Peki işyeri çöp vergisi ne kadar?


İşyeri çöp vergisi Büyükşehir Belediyelerinde ve Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde farklı oranlarda hesaplanıyor. 2015 yılı çöp vergisi tarifesi şu şekilde:


İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi


İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.


2.1.Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1....