30 / 04 / 2024

2015 kefilli kirada damga vergisi

2015 kefilli kirada damga vergisi

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Üretici fiyat endeksi Kasım 2015!

ÜFE oranları, kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kirada yapılacak artış hesaplamasında kullanılıyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte üretici fiyat endeksi Kasım 2015..

Kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulayabiliyor. Peki, kirada nasıl artış yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015..

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Kirada enflasyon oranı nedir?

Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Peki, Ekim 2015 tarihinde kirada enflasyon oranı nedir? İşte 5 Ekim 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan veriler..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kirada yıllık artış oranı Eylül 2015!

Kira süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Yapılacak bu zam, mal sahibinin istediği oranda değil, kanunda belirtilen oranlarda uygulanıyor. İşte kirada yıllık artış oranı Eylül 2015..

Kira artış oranı hesaplama Eylül 2015!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin sürenin dolması ile yenilenmesi halinde kirada artış yapılabiliyor. Peki, kira bedeline en fazla ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama Eylül 2015..

2015 Eylül kira artış oranı!

Kira Kanunu gereğince kira sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kirada artış yapılıyor. Meskene ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. Peki, 2015 Eylül kira artış oranı nedir?

Kira artış oranları Ağustos 2015!

Kirada yapılacak yıllık artışlar, kanun gereğince enflasyon oranlarıyla sınırlandırılıyor. Borçlar Kanununa göre, mesken ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. İşte kira artış oranları Ağustos 2015..

Kira enflasyon oranı Ağustos 2015!

Kiraya verilen taşınmaz malların kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiraya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kirada zam hangi enflasyona göre yapılır? İşte kira enflasyon oranı Ağustos 2015..

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

2015 kefilli kirada damga vergisi Haberi

2015 kefilli kirada damga vergisi

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşme taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor.


Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor.


Kirada damga vergisi 2015 oranı binde 1,89 olarak tespit edildi. Kirada sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden Binde 1,89 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. 


Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Kefilli kirada damga vergisi oranı nasıl hesaplanır?


Kefilli kirada damga vergisi..

Kiracı ve kiralayan yanında "adi kefil" veya "müteselsil kefil", "müşterek borçlu ve müteselsil kefil" olarak kefil imzasını içermesi halinde, Kanuna ekli...