23 / 07 / 2024

2015 özellik arz eden binalar

2015 özellik arz eden binalar

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. İşte 2015 yılı özellik arz eden binaların metrekare maliyeti hesaplamaları..

Ziraat GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuracak!

Ziraat GYO "Faaliyet Kapsamı Faaliyet Yasakları Yatırım Sınırlamaları" başlıklı 4. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı 'na başvurulmasına karar verildi.

Halk GYO'nun esas sözleşme tadili tescillendi!

Halk GYO Esas Sözleşmesinin "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5 ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. Maddeleri tadil ve onay süreçleri tescillendi. 

Halk GYO'nun esas sözleşmesi tadil edildi!

Halk GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında onaylanan  "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri 29 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun Esas Sözleşmesi tadil edildi!  

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesi, "Portföyün İdaresi" başlıklı 9. Maddesi ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. Maddesine ilişkin tadil metinleri tescil edildi.

Halk GYO'nun esas sözleşmesi tadil edildi!

Halk GYO'nun esas sözleşmesinin, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri hakkında onay işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayı akabinde T.C.Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvurusu onaylandı.

Halk GYO'nun esas sözleşme tadili onaylandı!

Halk GYO'nun esas sözleşmesinin, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri hakkında onay işlemleri için SPK'ya yaptığı başvurusu onaylandı.

Halk GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Halk GYO, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri hakkında onay işlemleri için SPK'ya başvurdu.

Halk GYO'nun esas sözleşmesi revize edilecek!

Halk GYO Yönetim Kurulu'nun esas sözleşmenin, "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin revize edilmesi için SPK'ya başvuru yapıldı. 

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporunu yayınladı...

Türkiye'de AVM arzı 2018'de 13,5 milyon metrekareye ulaşacak!

DTZ Gayrimenkul Haberleri 2015 4. çeyrek raporu yayınlandı. Bu çeyrekte Türkiye perakende pazarı ve gelecek arz incelendi.

İstanbul ofis bölgelerinde 1.4 milyon metrekare ofis arzı bulunuyor!

DTZ Pamir & Soyuer'ın hazırladığı DTZ Türkiye 2015 yılı 2. çeyrek raporu yayınlandı. Raporda İstanbul'daki ofis arzı incelendi.

Cushman & Wakefield, 2015 gayrimenkul raporunu açıkladı!

Toplam A sınıfı ofis arzı 2015 sonu itibarıyla 4.72 milyon m2’ye erişerek yıllık bazda % 11 arttı. En fazla arz girişi ise Ataşehir ve Maslak’ta oldu.

Bayraktar İnşaat Via'yı halka arz etmeyi planlıyor!

Bayraktar İnşaat, Via'yı halka arz etmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan dört kaynağın verdiği bildiye göre Via bu halka arzı için Çiti ile HSBC'yi görevlendirdi. Via'nın halka arzı, 2015 Haziran ayından bu yana ilk halka arz olacak.

2015 özellik arz eden binalar Haberi

2015 özellik arz eden binalar

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti!

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. 

Tebliğ gereğince, özellik arz eden binaların vergi değerinin hesabı için kullanış tarzına göre ortalama değerler kullanılıyor.


Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti 2015..

Özellik arzeden binaların vergi değerinin hesabında, kullanış tarzına göre (otel, sinema, tiyatro, işyeri ve mesken binası gibi) varsa bir üst inşaat değerinin ortalama rakamı esas alınıyor.


Bir üst sınıfa ait inşaat değeri yoksa tespit edilen inşaat sınıfınfaki ortalama değer yüzde 50 artırılmak suretiyle değerlendirme yapılıyor.


İnşaat türü için metrekare normal inşaat maliyet bedeli belirlenmemiş ise bu sınıfın altında belirleme yapılmış ilk sınıfa ait ortalama rakam yüzde 50 artırılarak dikkate alınıyor.


Hafif prefabrik binalar, yığma yarı kagir grubunda değerlendiriliyor.


Not: Metrekare normal inşaat bedellerinin...