02 / 05 / 2024

2015 Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

2015 Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

İstanbul Sanayi Odası'nın 2015 yılı araştırma sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre ilk sırada TÜPRAŞ yer aldı. Araştırmada, Ford Otomotiv Sanayi AŞ ikinci, Arçelik üçüncü oldu.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Hükümetten yanıt geldi: 500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar çıkacak mı? 

Bir süredir 500 ve 1000 TL'lik banknotların çıkıp çıkmayacağı konusu gündeme geliyordu. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İşte detaylar...

ŞOK’ta ütü masası 500 TL’ye, 3 raflı lambader 200 TL’ye, mini abajur 100 TL’ye düştü!

ŞOK Market, 9 Haziran’da hangi ürünlerin indirime gireceğini resmi internet sitesinden paylaşarak müşterilerini bilgilendirdi. Bu çerçevede, 9 Haziran Cuma gününe özel, ŞOK'ta ütü masası 500 TL’ye, 3 raflı lambader 200 TL’ye, mini abajur 100 TL’ye düştü. İşte 9 Haziran Cuma ŞOK fiyat listesi...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

İş Bankası İşCep'le bin 500 lira faizsiz nakit avans fırsatı

İş Bankası dijital bankacılık uygulaması İşCep ile 'müşteri olmak İstiyorum' diyene özel yaptığı kampanyanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bin 500 lira 5 ay vadeli faizsiz nakit avans fırsatı kaçırılmaması gereken en önemli avantaj olarak dikkat çekti.

Ev arayanların yüzde 66'sının bütçesi 500 bin liranın altında!

Türkiye'de Kasım ayı itibariyle el değiştiren gayrimenkuller ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçları Emlakjet tarafından yayınlandı. Yayınlanan rapora göre emlak sektöründe ki hareketlenmeler işte şu şekilde...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Belgesiz işçi çalıştırana 500 TL ceza!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu!

GYODER 2015 Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Temel makroekonomik göstergelerden sektör içi üretim rakamlarına kadar çok çeşitli bilgi ve istatistikleri içeren göstergede, istatistiki datalar bir arada bulunuyor.

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi’nin taşınma çalışmaları başladı!

Hasankeyf İlçesi’nde yapımı süren Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Zeynel Bey Türbesi’nin taşınması amacıyla çalışmalara başlandı. Türbe, 500 günde yeni yerleşim biriminin yakınına taşınacak.

Zeynelbey Türbesi 500 günde taşınacak!

Hasankeyf’te Ilısu Barajı altında kalacak olan 650 yıllık Zeynelbey Türbesi, raylı sistem, İtalya veya Korres yöntemiyle taşınacak.

2015 Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Haberi

2015 Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

 İstanbul Sanayi Odasının (İSO) ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırması sonucunda ilk sırada Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) yer alırken, Ford Otomotiv Sanayi AŞ ikinci, Arçelik üçüncü oldu.


"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasının sonuçları İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklandı. 


İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 2015 yılında 49 yeni firma girdi. Bunlardan 38'i geçen yıl İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer aldı. 11 firma ise geçen yılki İSO 1000 dışından doğrudan 2015 yılı ilk 500 sıralamasına girdi. 


Araştırmada,TÜPRAŞ üretimden satışlarda 35 milyar 437 milyon lira ile birinci olarak sırasını korudu. 


TÜPRAŞ ile onu izleyen kuruluş arasında üretimden satışlar büyüklüğü itibarıyla önemli fark bu yıl da sürdü. TÜPRAŞ 2015 yılında ilk 500 kuruluşu toplam...