02 / 05 / 2024

2015 vergileri

2015 vergileri

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40'ı kamuya ödenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığ Yetkilileri konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Bozüyük'te Emlak Vergileri'nin 2. taksiti ne zaman sona erecek?

Bozüyük’te Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin 2015 Yılı 2. taksit ödemeleri tahsilat işlemlerinin 30 Kasım 2015 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Vergi takvimi Kasım 2015!

Vergi mükelleflerinin Kasım ayında hangi vergileri ne zamana kadar ödemesi gerektiği, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Kasım 2015..

2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri!

Yıllık vergi takvimi gereğince her ay belli vergiler mükellefleri tarafından ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri de vergi bu mallardan dolayı vergi mükellefi oluyor. İşte 2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri..

Vergi takvimi Eylül 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi mükelleflerinin her ay hangi vergileri ödemesi gerektiği, ilk ve son ödeme tarihleri ile beyan dönemleri açıklanıyor. Peki, Eylül'de ödenecek vergiler nelerdir? İşte vergi takvimi Eylül 2015...

Emlak vergisi arttı mı?

Emlak vergilerinin ilk taksitinin ödemesi için bugün son gün. Emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Yeniden değerleme oranlarındaki artışlar emlak sektöründe alıcıyı bir kez daha düşünmeye zorlar hale geliyor.

Emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?

Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi ödemeleri 2015 yılı için 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, emlak vergileri haftasonu ödenebilecek mi?

Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran!

Ülkemizin en önemli yatırım aracı olan emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Yeni büyükşehir statüsüne kavuşan iller 2 katı vergi ödeyecek. Emlak vergisi ilk taksitinin son ödeme tarihi ise 1 Haziran 2015.

Emlak vergileri son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede 2 eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergileri son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Mart 2015 beyanname verme süreleri uzatıldı!

23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülere göre, Mart 2015 beyanname verme süreleri uzatıldı. Peki, gelir vergileri için beyannameler ne zamana kadar verilecek?

Ev vergileri 2015!

Bir eviniz varsa sene içerisinde hem belediyeye hem de vergi dairesine birtakım vergiler ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Peki, ev için hangi vergiler ödenir? İşte ödenecek ev vergileri 2015...

Gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak!

Kayıt dışı ekonominin GSYH’ya oranının azaltılması amacıyla hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı Planı (2015-2017) gereğince; gayrimenkul vergileri için vergi denetim sistemi kurulacak...

Kartal Eagle Residence 2015'te teslim! 155 bin liraya!

Kartal Eagle Residence projesinde fiyatlar 155 bin liradan başlangıç gösteriyor. Stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tiplerinin bulunduğu projenin anahtar teslimlerinin 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor...

Viaport Marin, Nisan 2015’te açılacak!

Viaport Marin projesinde 5 çıpalı marina konsepti uyarlandı. Projede, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Viaport Marin, Nisan 2015’te İstanbulluların hizmetine açılması planlanıyor

2015 vergileri Haberi

2015 vergileri

Ekonomi yönetimi, maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin, artan değerinin yüzde 40'ını, kamuya değer artış payı olarak almayı planlıyor. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre hedef, bir arsada mevcut imar durumunda; bazı girişimlerle ya da el değiştirdikten sonra imar hakkı yükselişi olursa, ortaya çıkacak dalı abiiyük projenin (rantın) kamu lehine vergilendirilmesi. Böylece kamuoyunda sıklıkla konuşulan "aslında o arsanın imarı şu kadardı, yolunu buldular ya da el değiştirdi imar da değişti" şeklinde gündeme gelen kirli ilişkileri önlemek ve ortaya çıkan 'ek değeri' vergilendirmek. Örneğin mevcut imar hakkına göre en fazla 5 kat bina yapılabilecek bir arsa "imar değişikliği talebiyle" 7 kata çıkarılıyorsa 2 ekstra katın değerinin yüzde 40'ı kamuya ödenecek. Ancak mevcut imar planında 5 kat...