25 / 05 / 2024

2015 yurtdışından alınan inşaat projeleri

2015 yurtdışından alınan inşaat projeleri

Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi.

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Alınan binlerce ehliyet geri veriliyor, puanlar siliniyor!

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırmasıyla ilgili açıklasında, ehliyeti alınan kişiler için de çok önemli haberi verdi.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

Dolar düşüşe geçti, fiyatlar neden sabit?

2020’nin başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum gibi sebeplerle dolarda çok ciddi yükseliş yaşandı. Bu durumdan kaynaklı hammaddesi ithal edilen ya da yurtdışından alınan ürünlerin fiyatlarında çok ciddi artış görüldü.

Yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da yüzde 14.8 arttı!

‘Türkiye İMSAD Temmuz 2020 Sektör Raporu’na göre, Ocak-Mayıs döneminde 6 sektörün üretiminde artış yaşandı ve inşaat sektöründe talep artışı yaşandı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen inşaat sektöründe yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da 14.8 puan arttı...

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu? Avukat Emre Avşar herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

2015 yurtdışından alınan inşaat projeleri Haberi

2015 yurtdışından alınan inşaat projeleri

Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendikleri proje sayısı 1 yılda yarı yarıya düşerek 2015’te 179’a geriledi


Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi, yani neredeyse yarı yarıya düştü. Ekonomi Bakanlığı’nın raporunda yer alan verilere göre, üstlenilen toplam proje bedeli ise 26.4 milyar dolardan 20.4 milyar dolara geriledi. Proje sayısındaki düşüşün toplam bedelden yüksek olmasının nedeni, küçük müteahhitlerin aldığı işlerin sayısındaki azalma olarak değerlendiriliyor. Yani, özellikle komşu ülkelerde küçük işlere imza atan Türk müteahhitler aynı performansı gösteremedi. 2016’ya ilişkin ilk veriler de umut vermiyor. Her ne kadar mevsimsellik faktörü olsa da, ilk 2 ayda Türk müteahhitlerin aldığı iş sayısı...