04 / 05 / 2024

2015te kaç binaya mantolama yapıldı

2015te kaç binaya mantolama yapıldı

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

Bir binaya ne kadar demir gider? Bugün demirin tonu kaç lira?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir metrekareye ne kadar demir gider? Bir binaya ne kadar demir gider? 1 ton demir bugün kaç lira?

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Fatih'teki kaçak binaya izin çıktı!

Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa ettiği ve nihayetinde 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan kaçak binaya iz

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Bina çürük raporu kaç günde alınır?

Binaya çürük raporu alınabilmesi için ilgili birimlere bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor.Peki bina çürük raporu kaç günde alınır?İşte bina çürük raporu alınma süreci..

Kaçak binaya su aboneliği!

Kaçak binalar, ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Bu yapıların ruhsat ve iskan belgesi olmaması nedeni ile yapıya bazı abonelikler alınamıyor. Peki, kaçak binaya su aboneliği alınır mı?

Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Kaçak binalar, İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Peki, kaçak binaya ruhsat alınır mı? Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!

Bahçelievler Belediyesi, kentsel dönüşüm seminerlerine başladı. Kentsel Dönüşüm Şefliği tarafından bugün de verilecek olan seminer soru-cevap şeklinde geçiyor... Peki Bahçelievler'de kaç riskli bina tespit edildi, kaç binaya yıkım ruhsatı verildi?

Munch Müzesi, Müslüman Kültür Müzesi olmaya aday!

Oslo’da bulunan ve ünlü ressam Edward Munch'ün "Çığlık" tablosunun da sergilendiği Munch Müzesi'ndeki eserler başka binaya taşınacağı için müze binasının Müslüman Kültür Müzesi olarak düzenlenmesi önerildi.

Başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Vergi ödemesi, belediyeye yapılıyor. Peki, başka ildeki emlak vergisi nasıl ödenir?

Seyhan'da kaçak binaya af yok!

Afana Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan' da kaçak binaya af yok.

Binaya kaçak eklenti nedir?

Binanın usulüne uygun olarak düzenlenmesi durumunda yapı ruhsatı belgesi alması zorunlu tutuluyor. Binaya sonradan yapılan değişiklikler için tekrar yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi gerekiyor. Peki, binaya kaçak eklenti nedir?

2015te kaç binaya mantolama yapıldı Haberi

2015te kaç binaya mantolama yapıldı

Dış cephe yalıtımına 2000’li yıllardan sonra ağırlık vermeye başlayan Türkiye’de pazarın büyüklüğü hızla artmaya devam ediyor. 2014 yılında mantolamanın büyüklüğü 65 milyon metrekareye çıktı. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcılar Derneği (İZODER) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, bu rakamla Türkiye’nin Avrupa’nın en büyüğü haline geldiğini söylerken ülkenin yaptığı tasarrufa da dikkat çekti. “Sadece 2014 yılında yapılan 65 milyon metrekare mantolamadan 700 bin hane yararlanırken, sektörün cirosu 900 milyon TL’ye ulaştı. Halk ise 2014’te doğalgaz faturalarından 650 milyon lira tasarruf elde etti” diyen Küçükoğlu, Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp azaltırken, 1,2 milyon ton karbondioksite eşdeğer sera gazında azalma sağlandığını ifade etti. Küçükoğlu, böylece Bolu Ormanları’nın yüzde 90’ının bir yılda absorbe ettiği karbondioksite eş değer çevre temizliği yapıldığını kaydederek, “Bir Bolu Ormanı’nı...