05 / 05 / 2024

2016 Arazi hibe harcı

2016 Arazi hibe harcı

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Peki, arazi hibesi için ne kadar haç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2016..

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Silivri arsa ve arazi fiyatları 2016!

Silivri'deki arsa fiyatlarının son yıllarda hızla arttığına dikkat çeken Özpınar İnşaat-Gayrimenkul Değerleme'den Cem Demirayak Silivri'deki arsa ve arazi fiyatlarını değerlendirdi. İşte Silivri arsa ve arazi fiyatları 2016...

Belediye çalışma saatleri 2016!

Belediye sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyede çalışma saatleri içerisinde yapılıyor. İşte belediye çalışma saatleri 2016..

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Tapu masrafları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanması için tapu masrafları ödeniyor. İşte tapu masrafları 2016..

Aplikasyon harcı 2016!

Aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. Aplikasyon için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, aplikasyon harcı 2016 ne kadar?

Arazi hibe harcı 2016!

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Peki, arazi hibesi için ne kadar haç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2016..

Arazi tapu harcı 2016!

Arazi satın almak isteyen alıcılar, bazı masrafları da karşılamak ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında yapılacak arazi satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte arazi tapu harcı 2016...

Arsa hibe harcı 2016!

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor. Peki, arsa hibe harcı 2016 ne kadar?

İşyeri hibe harcı 2016!

Tapuda taşınmaz mal devri hibe işlemi ile de yapılabiliyor. Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?

Konut hibe harcı 2016!

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

2016 Arazi hibe harcı Haberi

2016 Arazi hibe harcı

Arazi hibe harcı 2016!

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Ayrıca hibe işlemi için bazı koşullar da aranıyor. Her isteyen mal sahibi hibe işleminde bulunamıyor. 


Aranan koşullara uygun kimseler hibe işlemi için bazı belgeleri temin ediyor ve belli oranda harç ödemek ile mükellef oluyor. Peki hibe işlemi için ne gerekir? Hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır?


Gerekenler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan...