03 / 05 / 2024

2016 eylül Mesken kira artış hesabı

2016 eylül Mesken kira artış hesabı

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Audi’nin en ucuz SUV modeli hangisi? İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Audi’nin 2016 yılından bu yana ürettiği lük crossover SUV modeli Q2'nin fiyat listesi açıklandı. İşte, Audi Q2'nin 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kia Niro’nun eylül ayı fiyat listesi yayınlandı! Kia Niro ucuzladı mı? İşte Kia Niro’nun 15 Eylül 2022 fiyat listesi…

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın 2016 yılından bu yana üretilen C segment SUV modeli Niro’nun eylül ayı fiyatları açıklandı. İşte, Kia Niro’nun 15 Eylül 2022 fiyat listesi…

Seat Ateca kaç lira oldu? Seat Ateca ucuzladı mı? İşte Seat Ateca’nın 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Otomobil üreticisi Seat’ın 2016 yılında piyasaya sürdüğü C segment SUV modeli Ateca’nın eylül ayı fiyat listesi açıklandı. İşte, Seat Ateca’nın 15 Eylül 2022 fiyat listesi…

Devlet Bahçeli Köprüsü Eylül'de ihaleye çıkıyor!

30 Mart 2016'da temeli atılan fakat üçte biri yapılabilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan Adana’daki köprü için yeni bir adım atıldı. Karayolları Eylül'de köprü için ihaleye çıkacak...

Bahçeşehir Koleji, 4 Eylül Sivas Kampüsü'nü devraldı!

Türkiye'nin 56 ilinde 125 kampüsü bulunan Bahçeşehir Koleji, 2016 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Sivas'taki 4 Eylül Sivas Kampüsü'nü devraldı.

İBB 7 arsayı 19 Eylül'de satışa çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eylül ayında yatırımcılarına arsa fırsatı sunmaya devam ediyor. İBB Mesken Müdürlüğü tarafından toplamda 7 adet arsa 19 Eylül 2018 Çarşamba günü satışa çıkarılıyor. 

İBB, 27 Eylül'de 5 arsayı satışa çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mesken Müdürlüğü tarafından 27 Eylül 2017 Çarşamba günü 5 arsayı satışa çıkarıyor.

İBB 6 Eylül'de 6 arsayı satışa çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mesken Müdürlüğü ve Emlak Müdürlüğü tarafından 6 Eylül'de 6 arsa satışa çıkarıyor.

AVM Ciro Endeksi Eylül'de yüzde 7,6 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) AVM Endeksi verilerine göre, 2016 Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ciro endeksi nominal yüzde 7,6 arttı. "Diğer alanlar" en yüksek ciro artışı sağlayan kategori oldu

Düzce'de Eylül ayında 520 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Marmara Bölgesine bağlı illerde 2016 yılı Eylül ayında konut satışı 6 bin 167 konut satıldı. Düzce'de ise 520 konut satışı gerçekleşti.

2016 eylül Mesken kira artış hesabı Haberi

2016 eylül Mesken kira artış hesabı

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Sözleşme hangi ay yenileniyorsa, o ayın enflasyon oranı ile artış yapılması gerekiyor. Eylül 2016 döneminde kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. 


Kanunen meskendeki kiracıya ÜFE oranında zam yapılması zorunlu oluyor. 5 Eylül'de açıklanan ÜFE oranlarına göre, mesken kira bedellerinde yüzde 4,51'lik artış yapılacak.


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,08 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,08 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,49 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,03 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4,51 artış...