16 / 05 / 2024

2016 gökdelenleri çevre dostu mu

2016 gökdelenleri çevre dostu mu

Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı...

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Mehmet Vargün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün görevden alındı. 

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında 1 ay geride kaldı. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesinin de başladığı inşaatta yol ve otopark bölümlerinin bir bölümünün bitirildiği görüldü...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı!

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. 

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

Abdullah Gül'den 'imar' göndermeli deprem açıklaması!

Elazığ depreminin ardından hayatını kaybedenler ve yaralananlar için bir mesaj yayınlayan 11. Cumhurbaşkanı Gül, ‘çevre ve imar’ konularında göndermede bulundu.

Diamond of İstanbul projesine İBB'den izin çıkmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maslak’ta Hattat grubunun gökdelenleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına “yapılaşma değerleri çelişkili” olduğunu iddia ederek itiraz etti.

Konya'da 24 bina daha güçlendirilecek!

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

2016 gökdelenleri çevre dostu mu Haberi

2016 gökdelenleri çevre dostu mu

Mimarlık, içinde yaşadığımız kültürden, antropolojik özelliklerimizden, iklimden, yönden, ekonomiden, ergonomiden, teknolojiden, hedef kitleden, fonksiyondan, estetikten ve daha nicelerini sıralayabileceğimiz disiplinlerden bağımsız düşünülemez şüphesiz. Lakin her dönemin kendine özel çizgileri ve tavırları olduğu ela bir gerçek. Bu yılın mimari yaklaşımlarında konutlar için belirleyici unsurlar şöyle sıralanıyor: Basit Konsept, Etkin İlişki ve Teknoloji 


YER BİTTİ SIRA GÖKLERDE 


Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, karbon salınımını dengeleyen, oksijen üreten, kirletmeyen, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak. 


Topraksız tarımın geliştiği dikey bahçelerde yaşam sunan, üçüncü boyutta dünyaya egemen olmaya çalışan blokların dünyanın doğusunda, Singapur gibi iklim koşulları soğutma rejimi anlamında zor, nemli ve sıcak kentlerde çoktan yükseldiğini...