02 / 05 / 2024

2016 İşyeri tapu harcı

2016 İşyeri tapu harcı

İşyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, işyeri tapu harcı 2016 ne kadar?

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Konut ve işyeri tapu devir işlemleri için ödenen tapu harcında Bakanlar Kurulu tarafından yapılan indirim, 30 Eylül'de sona eriyor. Peki, tapu harcı indirimi 2017 uzayacak mı?

Tapu harcı indiriminde son 20 gün!

Konut ve işyeri tapu devir işlemlerinde tapu harcı indiriminden faydalanmak isteyen kimselerin son 20 gün içinde tapu satış işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor..

İşyeri tapu masrafı 2017!

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

Konut alan yabancı KDV ödemeyecek!

Geçtiğimiz ay Meclis'te kabul edilen ve 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren uygulama ile yabancı ve gurbetçiler bundan sonraki konut ve işyeri tapu tescil işlemleri sırasında KDV ödemeyecek..

Tapu ve Kadastro'ya 2016'da 603 adli, 389 idari dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne açılan atama, disiplin ve tazminat davalarından 2015'te 71'i idare aleyhine, 294'ü idare lehine; 2016'da 14'ü idare aleyhine, 132'si idare lehine sonuçlandı" dedi.

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Isparta'da 5 bin 940 konut ve işyeri satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerini paylaştı. 2016 yılı içerisinde Isparta'da 5 Bin 940 konut işyeri satıldı.

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

2016 İşyeri tapu harcı Haberi

2016 İşyeri tapu harcı

İşyeri tapu harcı 2016!

Taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Konut, arsa ve arazilerin yanı sıra dükkan ve ofis gibi taşınmazların devir işlemleri de burada yapılıyor.


Ayrıca işyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ancak gerekli olan belgeler birbirinden farklı olabiliyor.


Tüzel kişi adına yapılacak tapu işlemleri için gerekli olan belgeler;

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket adına satışta bulunacak vekil ise düzenleme şeklinde yapılmış vekaletin aslı,

- Söz konusu gayrimenkulün ilgili belediyeden alınmış harca tabi rayiç değer ve vergi borcu yoktur yazısı.


Gerçek kişi adına yapılacak tapu işlemleri için gerekli olan...