07 / 05 / 2024

2016 Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi

2016 Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi

Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin ikinci etabı ilkbahar aylarında tamamlanacak

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Stratonikeia Antik Kenti'ndeki çalışmalarda 65 mezar bulundu!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı sezonunda yürütülen çalışmalar sırasında, Bizans dönemine ait 65 mezar bulundu.

Bodrum Leleg Yolu Projesi'nin 2. etabı ilkbaharda tamamlanacak!

Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin ikinci etabı ilkbahar aylarında tamamlanacak

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Creavit 2016 ile banyolara bahar geldi!

Creavit 2016 senesinde ürün portföyüne dahil ettiği yeni tasarımı Antik serisi ile banyolarda klasik esintiler estirirken, baharın coşkusunu ve tazeliğini banyolara taşıyor.

Creavit Antik serisi ile banyolara klasik esinti taşıyor!

Creavit 2016 senesinde ürün portföyüne dahil ettiği yeni tasarımı Antik serisi ile banyolarda klasik esintiler estirirken, baharın coşkusunu ve tazeliğini banyolara taşıyor.

Amir Çiçek, Bodrum'da antik kentleri inceledi!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'da bir dizi incelemelerde bulundu. Pedasa ve Aspat antik kentlerini gezen Çiçek, Bodrum Karadenizliler Derneği 'nin düzenlediği 1. Hamsi Şenliği'ne katıldı.

Milet Antik Kenti'ndeki çalışmalar devam ediyor!

Milet Antik Kenti'ndeki mağaranın zemininde başlatılan temizlik çalışmasında, hastalıkların iyileşmesi için tanrı ya da tanrıçalara adak olarak sunulan pişmiş topraktan yapılmış parmak figürleri ortaya çıkarıldı

Perre Antik Kente 2 bin metre yürüyüş yolu yapıldı!

Kommagene Uygarlığı'nın 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti Çevre Düzenleme Projesi kapsamında kaya mezarlarının olduğu bölümlere toplam 2 bin metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldı...

Hadrianaupolis Antik Kenti hac merkezi olacak!

Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesindeki, ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis Antik Kenti'nin çalışmalar tamamlandığında turizme açılacağını belirtti...

Karadeniz'in Efes'i olan antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz'in "Efes" i olarak bilinen, 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor. Nurperi Ayengin, kazıların antik tiyatronun sahne bölümünde devam ettiğini belirtti. ...

2016 Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi Haberi

2016 Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi

BODRUM'da ilk etabı geçen mart ayında açılan Pedasa Antik Kenti Leleg Yolu Projesi'nin ikinci etabı ise ilkbahar aylarında tamamlanacak. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bu yolumuz dünyanın dört bir yanından gelen turistlerimiz için cazibe yolu olur" dedi. 


Bodrum ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Bodrum Belediyesi ve Bodrum Doğa Severler Kulübü'nün (BODOSK) destekleriyle mart ayında açılışı yapılan Pedasa Antik Kenti Lelcg Yürüyüş Yolu'nın ikinci etabı hazırlanıyor. 


BODOSK kurucularından rehber, harita ve kadastro mühendisi Hıdır Çam, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginlikleri ile de önemli bir merkez olan Pedasa Antik Kenti'ndcki 2400 yıllık Leleg Yolu'nun 8 kilometrelik birinci kısmının tamamlandığını söyledi. 


Bir yıldır süren çalışmalarda Etrim Mahallesi'nden Turgutreis'e kadar yapılan patika yolu ise tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Çam, "İkinci bölümde insanların fazla giremediği,...