03 / 05 / 2024

2016 şubat kira zam oranları

2016 şubat kira zam oranları

Kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Mal sahipleri kiracılarına enflasyon oranlarında zam yapmak zorunda oluyor. Bu oranlar TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zam oranları Şubat 2016..

2020 Şubat kira zammı ne zaman açıklanacak?

Kira sözleşmesi Şubat ayında yenilenecek olan kiracılar kiralarına ne kadar zam yapılacağını araştırıyor. Peki 2020 Şubat kira zammı ne zaman açıklanacak? Şubat 2020 kira artışı ne kadar olacak? İşte tüm merak edilenler...  

2019 Şubat kira artışı ne kadar oldu?

Kiracıların merakla beklediği Şubat ayı kira artış oranları bugün açıklandı. Peki, 2019 Şubat kira artışı ne kadar oldu? 2019 Şubat ayı kira artışı nasıl hesaplanacak? İşte, merak edilenler... 

2019 Şubat kira artışı hesaplama!

Kira artışlarında ÜFE yerine TÜFE’nin uygulanmaya başlaması ile Şubat ayında kira sözleşmesi yenileyecek vatandaşlar için en yüksek zam oranı yüzde 17,16 olacak...

2018 Şubat kira artış oranları yarın açıklanacak!

Şubat ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam geleceği yarın belli olacak. TÜİK enflasyon oranlarını yarın açıklayacak..

Satılık daire aramasında Şubat rekoru!

Şubat ayında 240 ay vadeli kampanyalar ve sektörel devlet teşvikleri internetten satılık daire aramasına da yansıdı. Satılık daire arama oranı, 2016 şubat ayına göre yüzde 58, bu yılın ocak ayına göre ise yüzde 15 yükselerek rekor kırdı.

Beyaz eşya satışları yüzde 32 arttı!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, ÖTV teşviki ile beyaz eşya satışlarının Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 25 arttığını, 2016 Şubat ayına göre ise yüzde 32 arttığını belirtti.

2017 kira artış oranı ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın üçünde yada takip eden işgününde saat 10:00'da kira artış oranlarını açıklıyor. 2017 Ocak kira artış oranı 43 TL olarak belirlenmişti. Peki, 2017 Şubat kira artış oranı ne kadar olacak?

2017 Şubat kira artış oranları yarın açıklanacak!

Şubat 2016'da veya daha önceki senelerde ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, 2017 Şubat'ta kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor.

Mahmut Metin Gültekin kimdir?

2016 Şubat ayında yakalandığı deri kanseri ile mücadele eden Mimar Mahmut Metin Gültekin vefat etti. Peki, Mahmut Metin Gültekin hayatı boyunca hangi işlerde görev aldı?

İzmir'de konut satışları yükselişe geçti!

Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Şubat sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 artış görülüyor, ipotekli konut satışlarında yüzde 19 azalma olduğu belirleniyor.

Mart ayı konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı!

Hesapkurdu konut kredisi analistlerinden Gökçe Çolak’ın değerlendirmelerine göre; 2016 Şubat ayındaki faiz oranları ile karşılaştırıldığında, 2016 Mart ayı konut kredisi oranlarında ufak bir düşüş olduğu görülüyor.

2016 Nisan kira artış oranı!

Yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. kiracıya ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapılamıyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte 2016 Nisan kira artış oranı..

Kira artış oranları Nisan 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılıyor. Söz konusu ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte kira artış oranları Nisan 2016..

2016 şubat kira zam oranları Haberi

2016 şubat kira zam oranları

Kira zam oranları Şubat 2016!

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, sözleşmelerini ilk etapta 1 senelik olarak imzalıyor. Ancak sürenin sona ermesi, kira sözleşmesinin de sona ermesi anlamına gelmiyor. Kanunen kira sözleşmesinin feshi taraflarca istenmediği sürece sözleşme otomatik olarak yenilenmiş oluyor.


Sözleşmenin yenilenmesi halinde ise mal sahibi yeni kira dönemi için kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kiracılara yapılacak zam kuralları Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor.


Kanunen kira zam oranları Üretici Fiyat Endeksi verilerinden yüksek olamıyor. Kira zam hesaplamasında ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar kullanılıyor. Şubat ayında kullanılacak veriler ise 3 Şubat'ta açıklandı:


Kira zam oranları Şubat 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,55 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,55 artış, bir...