29 / 05 / 2024

2016 Turizm sorunu

2016 Turizm sorunu

Türkiye’ye gelen turist sayısı düşüyor ve gelirler azalıyor. Ancak bu kadar olumsuzluğun yaşandığı sektör için yabancı yatırımcılar hâlâ umudunu koruyor.

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Sarıyer'in mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar yaptığı açıklamada,“İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak” dedi. 

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Utopya Turizm İnşaat 2016 kar payı dağıtım tablosunu açıkladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Utopya Turizm İnşaat 2016 kar payı dağıtım tablosunu açıkladı.

2016'da 187 otel yatırımı için teşvik alındı!

Turizm sektöründe yatırımlar yavaşladı. Yaşanan zor sürece rağmen 2016 yılında 42 ilde toplam 187 otel yatırımı için 2 milyar 928 milyon TL yatırım teşviki verildi.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Ütopya Turizm İnşaat 2016 mali tablolar sorumluluk beyanını yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ütopya Turizm İnşaat 2016 mali tablolar sorumluluk beyanını yayınladı.

Ütopya Turizm İnşaat 2016 yönetim kurulu faaliyet raporunu yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ütopya Turizm İnşaat 2016 yönetim kurulu faaliyet raporunu yayınladı.

Turizm tesislerinin bir kısmı residence bir kısmı yurt olacak!

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü, Yüksek Mimar ve Sorumlu Değerleme Uzmanı Mehmet Murat Akıncı, 2016 verilerine göre turizm sektörü değerlendirmesi yaptı. İşte, Mehmet Murat Akıncı'nın güncel sektör analizi..

Torunlar GYO, Netsel Turizm 2016 sonu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Netsel Turizm Yatırımları A.Ş 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2016 tarihinde 29934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koşuyolu Koru Evleri fiyat bilgisi 2016!

Taşyapı ve Selçuklu Turizm ve İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Koşuyolu Koru Evleri 210 daireden oluşuyor. Koşuyolu Koru Evleri fiyat bilgisi 2016...

2016 Turizm sorunu Haberi

2016 Turizm sorunu

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Wyndam ve Choice otellerinin üst düzey yöneticileri Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yapacakları yatırımların artacağını söyleyen yabancı yöneticiler, Türkiye’yi ‘kesinlikle var olmaları gereken bir pazar’ olarak nitelendiriyor. Sıkıntıların geçici olduğu ifade edilirken, uzun dönemli planlarda Türkiye’nin göz ardı edilmeyeceği vurgulanıyor.


Otel ayağında durum böyleyken, havalimanları da yolcu sayılarının büyümesiyle, yatırımlarını arttırıyor. TAV Havalimanları’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yılın ilk dört ayında geçen yıla göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 4.4 arttı. Bölgede yaşanan güvenlik kaynaklı sorunlar nedeniyle dış hatlarda giden-gelen yolcu sayısında bir yavaşlama olsa da, transfer yolcu artışı sürüyor.”


Edirne’den Kars’a yayılacak

YAKLAŞIK 4 hafta önce Wyndam Otelleri’nde Dünya Başkan Yardımcılığı’na getirilen John Griffin ilk ziyaretlerinden birini İstanbul’a yaptı. Bu ziyaretin Türkiye ve İstanbul’a duyulan güvenin bir...