08 / 05 / 2024

2017 Değirmençay Barajı son durum

2017 Değirmençay Barajı son durum

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Cole & Mason değirmen seti ne kadar? İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi

Cole & Mason değirmen seti fiyatları kasım ayında ne kadar oldu? Cole & Mason değirmen setinin özellikleri neler? İşte Cole & Mason değirmen seti özellikleri ve 19 Kasım 2022 fiyat listesi...

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Aralık 2017'de satışa çıkacak konut projeleri!

Eylül'de başlayan lansman rüzgarı Aralık ayında da devam ediyor. İnşaat firmaları 4 yeni projeyi Aralık ayı içerisinde satışa çıkarıyor. İşte Aralık 2017'de satışa çıkacak konut projeleri...

Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Gayrimenkul kira sözleşmesi Kasım ayında yenilenen kiracılara, yıllık zam yapılacak. Peki, Kiracıya Kasım 2017'de yüzde kaç zam yapılacak?

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Karaman’da Mart 2017'de 313 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2017 yılı Mart ayı Konut Satışı İstatistiklerinden “Karaman ili, konut satışı” konusunda bir basın bülteni hazırladı. Karaman’da Mart 2017'de 313 konut satıldı.

Konya’da Şubat 2017'de 2 bin 264 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2017 yılı Şubat ayı Konut Satışı İstatistiklerinden “Konya ili, konut satışı” konusunda bir basın bülteni hazırladı.Konya’da Şubat 2017'de 2 bin 264 konut satıldı.

Narlıdere'ye 2017'de TOKİ ve restorasyon müjdesi!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, hükümetin 2017’de ilçeye baraj ve toplu konut yapacağını duyurdu. Bilgi, yıl içinde Yukarı Köy Mahallesi’ndeki tarihi evlerin de restore edilerek bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Blue Lake Küçükçekmece'de 60 ay sıfır faiz fırsatı!

Blue Lake Küçükçekmece'de 60 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Blue Lake Evleri'nde teslimler 2017 yılı sonunda yapılıyor...

2017'de açılacak şehir hastaneleri!

Sağlık Bakanı Akdağ: "Bu senenin sonuna kadar, belki 2017'nin ilk ayında 2 bin 500 yatağı hizmete almış olacağız. 2017'de Adana, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Manisa olmak üzere 5 şehrimizde 8 bin 500 yatağı hizmete sokmuş olacağız." dedi.

2017 Değirmençay Barajı son durum Haberi

2017 Değirmençay Barajı son durum

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konu ilgili açıklamasında, merkez Mezitli İlçesi'nin Değirmençay Köyü'nde Erçel Deresi üzerine yapılacak barajın ihale sürecinin tamamlandığını, inşaatın yakında başlayacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Mersin’in sulama ve içme suyu konusundaki tüm problemlerini gideriyoruz. Seçim döneminde hemşerilerimize 25 adet göletin yapımı için söz vermiştik. Ancak gelen taleplerin hiçbirini geri çevirmedik. Ve şu anda Mersin için 97 adet gölet projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah hepsini hızla hayata geçirip Mersin’in ve kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız..Değirmençay (Erçel) Barajı tamamlandığında Mersin önemli bir sulama ve içme suyu kaynağına kavuşacak. Barajın tamamlanması ile 31 bin hektar alan sulanacak çevre yerleşimlerin özellikle Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin içme suyu ihtiyacı 2060 yılına kadar karşılanmış...