03 / 05 / 2024

2017 gayrimenkul vergisi ne zaman ödenecek

2017 gayrimenkul vergisi ne zaman ödenecek

Taşınmaz mal sahiplerinin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ve veraset intikal vergisi olarak karşımıza çıkıyor.

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

İşte 2017 gelir vergisi rekortmeni 9 inşaatçı!

GİB Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini yayınladı. 2017 yılının vergi şampiyonu 53 milyon 583 bin 488 TL ile 2018 Haziran'da hayatını kaybeden Şarık Tara oldu...

2017 gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu....

İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesi! 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO 2017 kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı. 

Emlak Konut 2017 kurumlar vergisi beyannamesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Vergi takvimi Şubat 2018!

GİB, 2018 Şubat vergi takvimini yayınladı. Peki, bu ay ödenmesi gereken bir gayrimenkul vergisi var mı?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme tarihleri!

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içinde yapılan emlak vergisinde 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor..

2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşen 2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Tual Adalar'ın 2017 gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tual Adalar'ın yıl sonu değerleme raporunu yayınladığını açıkladı.

2017 gayrimenkul vergisi ne zaman ödenecek Haberi

2017 gayrimenkul vergisi ne zaman ödenecek

Taşınmaz mal sahiplerinin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ve veraset intikal vergisi olarak karşımıza çıkıyor.


Ancak her gayrimenkul sahibi tüm bu vergileri ödemek ile mükellef olmuyor. Verginin konusuna göre mükellefler ve ödenecek vergi miktarları değişkenlik gösterebiliyor. Peki, 2017'de kimler hangi vergileri ödeyecek? 2017 gayrimenkul vergileri ne zaman ödenecek?


1. Emlak vergisi

Emlak vergisini, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mal sahipleri ödüyor. Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler bu vergiyi Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödüyor. Yalnız tek mesken sahipleri geliri olmamaları halinde bildirimde bulunarak vergi ödemelerinden muaf olabiliyor.


2. Çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisini gayrimenkul kullanıcıları ödüyor. Vergi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Arsa ve araziler için...