29 / 04 / 2024

2018 ofis projeleri

2018 ofis projeleri

Konuttaki stok patlaması inşaatçıları ofis projelerine yöneltti. Yatırıcımcısını da, üreticisine de konuttan çok fazla kazandıran ofisler, bulunduklarını bölgeyi değerlendiriyor. 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

3 yıldır hayata geçirilen millet bahçesi projeleri mecliste!

2018 yılından itibaren yapılan ve yapılacak millet bahçesi sayısı ve projeleri meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pandemide paylaşımlı ofisler nasıl olmalı?

Başarılı ofis projeleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde başarıya imza atan XL Mimarlık+Mühendislik Kurucusu Mimar Arda Işık, pandemi döneminde paylaşımlı ofislerde alınması gereken yapısal ve mekansal önlemleri anlattı.

Ofis kiralamaları yüzde 62 arttı!

Cushman & Wakefield Türkiye Pazar Analizleri Raporu gayrimenkul sektöründe ilginç verileri ortaya koydu. Rapora göre, 2019 yılının 3'ncü çeyreğinde 2018'e göre ofis kiralamaları yüzde 62,05 oranında arttı...

İstanbul A sınıfı ofis arzı 4.84 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2018 4. Çeyrek Raporu'na göre, 2018 dördüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 4.84 milyon metrekareye ulaştı...

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye Gayrimenkul Piyasası 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı. Raporda 2018 yılı ikinci yarısında ofis piyasası değerlendirmesi yer aldı.

A sınıfı ofis binalarındaki kira ortalaması 24,1 dolar!

Propin tarafından hazırlanan ve 2018 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan ''İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2018 Dördüncü Çeyrek Raporu'' yayınlandı.

İstanbul Ofis Pazarı’nda işlem hacmi 2018’de daraldı!

İstanbul Ofis Pazarı’ndaki arz-talep dengesi 2018 yılında bozuldu. Ofis stoku bir önceki yıla göre yüzde 4 büyürken işlem hacmi yüzde 28 daraldı...  

TL'nin değer kaybı, ofis kiralamalarında etkisini sürdürüyor!

Cushman & Wakefield 2018 yılının 4. çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, Türk Lirası'nın yakın tarihli değer kaybı, ofis kiralama ve yatırım faaliyetleri üzerindeki etkisini sürdürüyor...

İstanbul A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 üçüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı.

Ofis kiralarında Levent yine zirvede!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Dördüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Rapora göre 2018 yılında gerçekleşen ofis kiralama işlemleri bir önceki yılın rakamlarına yakın olarak kaydedildi. 

2018 ofis projeleri Haberi

2018 ofis projeleri

Gayrimenkulün son yıllardaki gelişim alanlarından biri de ofis. Bu alanın gelişmesinde uluslararası şirketlerin Türkiye pazarına ilgileri ve tüketicilerin nitelikli ofis taleplerindeki artış etkili oldu. Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılan yatırımlarla yeni ofis bölgeleri doğdu. Ancak son dönemde arzın talebi aşması, ofis yatırımlarının birbirleriyle rekabet eder hale gelmesine neden oldu. Ofis sektörü artan ihtiyaçlar doğrultusunda hızla büyüyor ve gelişiyor.

PLAZALARA ALIŞTIK
Geçmişte apartman dairesi ya da han tipi yerlerde çalışan şirketler, 2000'li yılların başında plaza kavramıyla tanıştı. Böylece bir yandan profesyonel bina yönetimi hizmeti alırken diğer yandan da prestije sahip oldular. Zaman içinde teknolojik gelişmeler ve değişen trendlerle birlikte ofis kullanıcılarının talepleri de değişti.

2 MİLYON METREKARE
Ofis piyasasında 5,5 milyon metrekare ofis alanına ulaşılırken şu anda yapım aşamasında da...