04 / 05 / 2024

2019da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek

2019da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kimi binasının kentsel dönüşüme girmek isterken kimi ise binasına güçlendirme yapmak istiyor. Kentsel dönüşümde 600 bin lira, güçlendirmede ise yüzde 40 ayrıntısı için uzmanlar uyarırken; ilgili desteklerden yararlanabilmek için gerekli şartlar da netleşti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm KDV indiriminden kimler yararlanacak?

Riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının bir buçuk katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan dönüşümde KDV oranı yüzde 1 olarak açıklandı. Peki bu indirimden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

2020 Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı süresi 48 aya çıkarıldı. Peki kira yardımında başvuru şartları neler? Kimler kira yardımı alabilir? İşte kira yardımına ilişkin detaylar...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti!

Yeni yasal düzenleme ile kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyetinden kimler nasıl yararlanabilecek? İşte 5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti detayları...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı!

Binaları kentsel dönüşümle yenilenecek vatandaşlara talep edilmesi halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır, kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

2019da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek Haberi

2019da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek


Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenlemelere yer verildi. 

Kanunda kentsel dönüşüm şartları yeniden belirlenirken, kentsel dönüşüm kira yardımını alabilen kimselerin kapsamı genişletildi. Peki, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kanun gereğince anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilecek.

Ayrıca, kentsel dönüşümde mülkiyetini belgeleyemeyen vatandaşlara kira yardımı ve kredi kullanım hakkı sağlanacak.

Uygulamanın gerektirmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilenler dışında olup Kanun kapsamındaki yapıları kullanmakta olan kişilere de geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilecek. 

Bu kişiler ile yapılacak...