04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kimi binasının kentsel dönüşüme girmek isterken kimi ise binasına güçlendirme yapmak istiyor. Kentsel dönüşümde 600 bin lira, güçlendirmede ise yüzde 40 ayrıntısı için uzmanlar uyarırken; ilgili desteklerden yararlanabilmek için gerekli şartlar da netleşti.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası herkes tedirgin. Peş peşe yaşanan deprem felaketlerinin ardından şimdi herkes oturduğu binayı sorgulamaya başladı. 50 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği deprem faciasının ardından oturdukları evin sağlamlığından emin olamayan vatandaşlar, ya evlerini kentsel dönüşüme sokmak ya da evlerine güçlendirme yapmak istiyor. Yüksek maliyetler insanların adım atmasını engellerken, kentsel dönüşüm veya güçlendirme yapmak isteyenlere finansal destek sağlanıyor. Düşük faizli kredi seçeneği ise en önemli finans desteği olarak ön plana çıkıyor.

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Edinilen bilgilere göre; 'Kentsel dönüşüm kredisi' de adı verilen krediden; konutlarını yeni inşa etmek isteyen hak sahipleri, riskli yapılarda minimum 1 yıldan fazla oturan kiracılar ve riskli yapı tespit edilen farklı konut almak isteyen malikler başvurabiliyor.

Kredi desteği alınabilmesi için teknik raporlar aracılığıyla binanın riskli yapı olarak tespit edilmesi gerekiyor.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...


Geri Dön