07 / 05 / 2024

2020 istanbul iş yeri sayısı

2020 istanbul iş yeri sayısı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapılan açıklamaya göre; 2020 yılı içerisinde 51 bin esnaf yeni iş yeri açtı.

Kanal İstanbul için konsorsiyum kurulacak! 

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için yerli ve yabancı konsorsiyum kurulacağını açıkladı.

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti Kanal İstanbul Projesi'ni vatandaşa anlatmak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile Kanal İstanbul'un faydaları anlatılacak. 

Linsa Turizm Seyahat İnşaat Gıda Otomotiv Maden.Hay.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Linsa Turizm Seyahat İnşaat Gıda Otomotiv Maden.Hay.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şişli Şubesi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Yıldırım tarafından açıldı.

Kanal İstanbul için ikili formül!

Kanal İstanbul Projesi için ikili formül gündeme alındı. Hazırlanan rapora göre savaş gemileri boğazdan, ticaret gemileri ise Kanal İstanbul'dan geçecek.

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alacak ilk köprü için Haziran ayında temel atılacağını dile getirdi.

V Mall İstanbul için ilk kazma vuruldu!

1 milyar 200 milyon TL değerindeki ‘V Mall İstanbul’ Alışveriş Merkezi için ilk kazma vuruldu...

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

126 emekli büyükelçi bir araya gelerek Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada Kanal İstanbul'un Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açılacağı belirtilerek projeden vazgeçilmesi gerektiği bildirildi. 

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için "İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır" dedi ve hukuki yolları kullanarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinin yapım çalışmalarına kısa süre içinde başlamayı planladıklarını söyledi.

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nin akıbeti mecliste!

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020'de işsizlik yüzde 13.2 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, 2020'de bir önceki yıla göre 0.5 puan azalarak yüzde 13.2 olarak gerçekleşti.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

2020 istanbul iş yeri sayısı Haberi

2020 istanbul iş yeri sayısı

İstanbul’da 2020 yılı Ocak- Aralık döneminde yeni esnaf sayısı açıklandı.  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz'ın açıklamasına göre; İstanbul'da bu sene içerisinde 51 bin 246 esnaf yeni iş yeri açtı.

Milliyet'te yer alan habere göre, İstanbul'da bu sene 8 bin 139 iş yeri kepenk indirdi. Açılan yeni iş yerlerini ağırlıkla gıda firmaları oluşturdu. Yeni açılan iş yeri sayısı 2019 yılında 24 bin, kapanan iş yeri sayısı da 7 bin olarak gerçekleşmişti.

ESNAF DESTEK PAKETLERİ SAYIYI ARTIRDI 

İSTESOB’un rakamlarına göre yaşanan artışın Esnaf Destek Paketleri sayesinde olduğu bildirildi. En çok yeni iş yerinin açıldığı ilçeler ise, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Ümraniye, Başakşehir ve Esenyurt oldu. Bu ilçeler yeni açılan 51 bin iş yerinin yüzde 30’unu oluştururken, dükkan açanların tercihi...