06 / 05 / 2024

2500 konu konut satışı

2500 konu konut satışı

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler bu yıl içinde de 2 bin 500 kamu konutunun satılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Artık konutu değil borsayı konuşacağız! Konut ve otomobil sektöründe şok!

Konut ve otomobil piyasasındaki son durumlar yatırımcılar tarafından sık sık merak konusu oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, "Artık konutu değil borsayı konuşacağız" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

2020’de artık yeni konut projeleri konuşulacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, önümüzdeki yıl konut sektörü için, "2020’de giderek yükselen satış rakamları ile yeni ortaklıkları, projeleri konuşacağız. Yeni dönemde yatırımcılar köklü ve güvenilir, katma değeri yüksek projelere imza atan markaları tercih edecekler" dedi..

Manisa Saruhanlı'da konut alanından çıkarılan alanlar mecliste konu oldu!

Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde konut alanından sanayi alanına çevrilen yerler TBMM'de konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yabancılara yapılan konut satışları TBMM'de konu oldu!

Yabancılara konut satışı, özellikle Suriyelilerin Kocaeli'de konut edinmesi ve istihdamları TBMM gündeminde konu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin önerge hazırladı..

Beylikdüzü konut için 1 milyon metrekarelik arazi üretiyor!

Lüks konut siteleriyle adını duyuran İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde 1 milyon metrekarelik yeni yaşam alanı üretilecek. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dünya gazetesinden Leyla İlhan'a konuştu...

Antalya'nın konut kalitesi kentsel dönüşümle iyileştirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, "Antalya olarak sağlık altyapımızı geliştirmemiz, çevre kalitesini iyileştirici adımlar atmamız, konut kalitesini kapsamlı bir kentsel dönüşüm programıyla iyileştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Konut kooperatifçiliğinde mağdur oranı yüksektir!

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Muğla Menteşe'de TOKİ 2. Etap konut sayısı artırıldı!

AK Parti Menteşe İlçe Divan toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Menteşe ilçesinde yapılacak 2. Etap TOKİ konut sayısının 800’den Bin 100’e çıkarıldığı müjdesini verdi.

2016'da yabancılara konut satışı 10 milyar doları bulacak!

Konut sektörü temsilcileri, 2016 yılında yabancılara konut satış tutarının 10 milyar doları bulabileceğini belirtiyor. Aşa: "Gerekli şartlar sağlanırsa 2016'da yabancıya konut satışı 10 milyar doları bulur" şeklinde konuştu.

Sedat Altınay: Konut desteğiyle ekonomi canlanacak!

64. Hükümetin eylem planında yer alan konut hesabı uygulaması 3 ay içerisinde gerçekleşecek vaatler arasına girerken, Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay’la uygulamanın işleyişini ve sektöre getirisini konuşuldu.

Konut yatırımında dikkat edilmesi gerekenler!

Konut alırken önemli detayları unutmamak ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Konut tercihinde binanın zemininden projenin konumuna, iskanından net ve brüt metrekaresine kadar araştırılması gereken birçok konu var.

Eyüp Akbal: 2016'da konut satışları ivme kazanacak!

Yeni yıl ile birlikte konut satışlarının ivme kazanacağını vurgulayan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal "Türkiye yabancı yatırımcılar için de çekim merkezi olmaya devam edecek"diye konuştu.

2500 konu konut satışı Haberi

2500 konu konut satışı

Şubat ayı itibarıyla gerçekleştirilen lojman satışlardan elde edilen tutar da toplamda 2 milyar 976 milyon Türk Lirası'na ulaştı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçen hafta tamamlanan torba yasa teklifi görüşmelerinde, Kamu konutları bir başka deyişle lojmanlarla iişkin bir maddeye yer verildi.

Maddeye göre, 2022 ve 2023 senelerinde satışı gerçekleşecek kamu konutlarının gelirleri genel bütçeye gelir olarak geçirilecek. Maddenin görüşmeleri sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, kamu konutlarıyla yönelik son rakamları da paylaştı. Şubat ayı itibarıyla Satış ihalesi gerçekleşen 13 bin konuttan 3 bin 550 adeti Ankara’da, bin 151 tanesi İstanbul’da, 592 tanesi İzmir’de, 217’sinin ise Konya’da olduğunu söyleyen Güler, “Şu ana kadar, kamu konutları satış gelirlerinden, toplam satış bedeli olarak 2 milyar 976 milyon TL’lik bir satış...