10 / 05 / 2024

2a arazi ne demektir

2a arazi ne demektir

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

2a arazi satılır mı?

6831 sayılı Orman Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerine 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi satılır mı?

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Arazi yatırımında vade ne olmalı?

Arazi yatırımı uzun vadeli bir yatırım mıdır? Arazi yatırımında vade ne olmalı? Arazi yatırımı karlı mıdır? Remax 7tepe arazi yatırım uzmanı Mert Başaran tüm soruları yanıtladı... 

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 bin dönümlük yeni arazi!

320 fabrikanın yer aldığı Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 11 dönümlük yeni arazi ekleniyor...

TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi!

Aksaray'ın şehir merkezinde yer alan TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi. Arazinin devrini sağlayacak anlaşma protokolünü, TMO Genel Müdür Yardımcısı Enver Şimşek ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı karşılıklı olarak imzaladı.

2a arazi ne demektir Haberi

2a arazi ne demektir

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde, ülkemizdeki tüm “orman” sayılan yerlerin ormancılık dışı amaçlarla kullanılabilmesine, “toprak reformu” gibi dağıtılabilmesine yol açabilecek kurallara yer veriliyor. 


Orman Kanunu'nun  2. maddesinin A bendi için kullanılan kısaltmaya 2a arazi deniyor. 2A arazileri orman köylüsü sayılan herkese verilebiliyor. 


2a araziler; orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ile halen orman rejimi içinde bulunan fundalık ve makilerle örtülü yerlerden tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ve orman sınırları dışına çıkarılan araziler olarak biliniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?


2a uygulanacak arazinin en az 30...