30 / 04 / 2024

2b arazi güncelleme listeleri

2b arazi güncelleme listeleri

2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor. Peki, 2b arazileri nasıl sorgulanır?

Tüp fiyatlarına zam yolda! Yapılan güncelleme ve markaların fiyatları...

Tüp fiyatlarında bir güncelleme daha yapıldı. Yapılan bu güncelleme sonrasında Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp rakamlarında değişikliğe gidildiği kaydedildi. İşte tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin detayları...

Samsung telefonu olanlar güncelleme sonrası bu sorunu atlamasın! İşte detaylar

Samsung’a gelen Android 14 güncelleme sonrasında bir sorun tespit edildi ve Android kullanıcılarına uyarı geldi. Ekranda oluşan çizgi sorunu kullanıcıların sinirlenmelerine neden oldu. Samsung Galaxy kullanıcılarını rahatsız eden bu sorunun çözümü ise düşünülüyor.

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Haziran 2023 Günlenlenmiş liste!

Haziran 2023 itibariyle güncelleme desteği sona eren Xiaomi modelleri hangileridir? İşte detaylı telefon listesi!

Xiaomi, güncelleme desteği sona eren cihazlar listesini güncelledi: Hangi modeller artık yazılım desteği almayacak?

Xiaomi, güncelleme desteği sona eren modellerin listesini güncelledi. Artık hangi modellerin yazılım desteği almayacağı belli oldu.

Samsung, Güncelleme Desteği Kesilen Altı Modeli Açıkladı: Artık Yeni Güncellemelerden Mahrumlar!

Samsung, donanım açısından yeni sürümleri destekleyemeyen eski cihazların yazılım desteğini sonlandırmaya devam ediyor. Son olarak altı modelin güncelleme desteğini sonlandırdı. Peki, hangi Samsung cihazları bu kapsamda yer alıyor?

Windows'tan İPhone sahiplerine büyük müjde! Yeni güncelleme ile artık kullanabileceksiniz

Windows büyük bir hamlede bulunarak Windows 11 için yeni bir güncelleme gönderdi. KB5023706 kodlu güncelleme ile artık iPhone sahipleri bilgisayarları üzerinden telefonlarını kullanabilecekler.

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Nisan 2023 Günlenlenmiş liste!

Xiaomi, son güncellemesiyle EOS listesine eklenen telefonların artık güncelleme desteği almayacağını açıkladı.

Xiaomi’den kara haber geldi! 7 telefonun güncelleme desteği bitti!

Xiaomi, güncellemeler için artık desteklenmeyen modellerin listesini güncelledi. Peki hangi modeller artık yazılım desteği almayacak?

ING Bank'tan emekli promosyonlarında rekor güncelleme! Emekliler bayram edecek!

Milyonlarca emeklinin yakın mercek altına aldığı emekli promosyon kampanyasında güncelleme yapıldı. ING Bank emekli promosyon kampanyasını yenileyerek duyurusunu yaptı.

WhatsApp'tan devrim gibi güncelleme! İşte yeni gelen özellikler

WhatsApp, durumları için en büyük güncelleme paketlerinden birini ortaya çıkardı. Beş yeni özelliğin şu an itibariyle küresel olarak erişilebilir olduğu açıklandı. Aslında, popüler mesajlaşma uygulaması , önümüzdeki haftalarda Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açılacak bir dizi yepyeni özell

Akbank'tan emeklileri heyecanlandıran güncelleme! Bu rakamlar duyanın aklını alıyor! 

Her banka müşterilerine avantajlar sunar. Vatandaş banka promosyonlarını tüm detayları ile dikkat ediyor.  Akbank'tan Şubat ayı promosyon güncellemesi duyanları heyecanlandırdı. peki Akbank'ın promosyon rakamları ne kadar? Promosyon ücretleri nedir? İşte detaylar...

Samsung Galaxy Buds2 İçin harika bir güncelleme geldi! Bu yenilik şarj dostu

Samsung’un TWS kulaklıkları için sunulan güncelleme Galaxy Wearable uygulaması aracılığıyla sunuluyor ve 3.06 MB boyutunda. Güncelleme, kulaklıkların şarj dayanıklılığını  iyileştirirken bazı hataları da düzeltiyor.

Telegramın yeni güncellemesinde bomba özellik! Gerçek zamanlı mesaj çevirisi geliyor

Bu, Telegram'ın 2023'te aldığı ilk büyük güncellemeydi ve firma şimdiden bir sonraki güncelleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

2b arazi güncelleme listeleri Haberi

2b arazi güncelleme listeleri

2b arazileri nasıl sorgulanır?


2b araziler; orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen ve orman vasfını yitirmiş olan araziler olarak ifade ediliyor. 2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 


2b arazilerinin satışı il müdürlükleri ve deftarlıklar tarafından yapılıyor. Bu tür araziler genellikle rantı yüksek olan illerde oluyor. Rantı yüksek olan iller arasında Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi iller yer alıyor. 


2b arazilerin satışı tespit ve takdir edilen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Başvuruda bulunan kişilere satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor.


Başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunan ve rayiç bedelini kabul eden,  idarece tespit edilen satış...