16 / 05 / 2024

2b arazilerine 5 ayda 250 bin müracat

2b arazilerine 5 ayda 250 bin müracat

2B arazilerin satışında Maliye Bakanlığı, hak sahiplerinin büyük ilgisiyle karşılaştı...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2B alanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanı bölünmekten kurtuldu!

Tarım arazilerine yakın takip geliyor. Türkiye'de tarım arazileri bölünmesinin engellenerek 3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanının satış yolu ile bölünmesinin önüne geçildi.

Adalar'da 2B arazilere günübirlik tesis izni!

İstanbul’un doğal güzelliklerine sahip Adalar ilçesinde bulunan 2B arazilerine günü birlik tesis yapılabilme izni çıktı. Bölgenin nüfusunun 5 kat artması planlanıyor.

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Ümraniye'de 2B arazilerine imar planı!

Ümraniye’nin Hekimbaşı, Kazım Karabekir, İnkılap ile Esenkent mahallelerini ilgilendiren imar planı düzenlemesi yapıldı.

Hükümet 2B'li 450 bin arsayı sattı!

Bakan Ağbal, "2B konusunda hiçbir hükümetin yapmadığı bir işi yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 450 bin arsayı sattık, Maliye tarihinde böyle bir şey yok. Yaklaşık 8,5 milyar lira civarında bir satış, 5,5 milyar lira civarında bir tahsilat yaptık" dedi.

2b arazilerine 5 ayda 250 bin müracat Haberi

2b arazilerine 5 ayda 250 bin müracat

Orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerin satışında Maliye Bakanlığı, hak sahiplerinin büyük ilgisiyle karşılaştı.  2B'ye 5 ayda 250 bin kişi müracat etti. 


istanbul, Ankara ve Muğla defterdarlıklarına yapılan müracat sayısı 100 binin üzerine çıktı. istanbul ve Antalya'ya toplamda 90 bin civarında hak sahibi 130 milyon liranın üzerinde sadece başvuru bedeli ödedi. Muğla'da yapılan başvuru sayısı ise 25 bin'in üzerinde.


Maliye kaynakları, 380 binlik hedefin üzerine çıakbileceklerini belirtti. 



Türkiye genelinde 2B arazilerin satışında rayiç bedel ortalama fiyatı 8,5 TL iken İstanbul'da bin 500 TL'ye...