29 / 04 / 2024

2b arazisi ormanlaştırma

2b arazisi ormanlaştırma

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

Bir dönem Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gidip gelen, geçtiğimiz senelerde ise üzerinde yer alan hastanenin taşınacağına yönelik tartışmalara konu olan Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisi doğal SİT alanı ilan edildi.

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

2B arazisi başvurularında son hafta!

7 Mart'ta süresi dolan 2B arazisi başvuruları 6 aylığına yeniden uzatılmıştı. 7 Eylül'de sona erecek 2B arazisi başvurularının son 1 hafta içinde gerçekleşmesi gerekiyor...

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Ada bazında kamulaştırma dönüşümü kolaylaştırır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'de 5 hak sahibinin arazisini metrekaresi 9 bin liraya ada bazında kamulaştırdı. Fikirtepe'de ada bazında ilk kamulaştırma işlemi Vartaş'ın Renovia İstanbul proje arazisi üzerinde gerçekleştirildi.

Kentsel Dönüşüm'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu!

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Trabzon, Mobilya Şehri için kamulaştırma desteği bekliyor!

Kentte mobilya üretemini artırmak ve ihracatı geliştirmek için Mobilya Şehri projesini hazırlayan MOBİAD, proje arazisi konusunda TOKİ ve Trabzon büyükşehir Belediyesi'nden kamulaştırma desteği beklediğini belirtti...

İstanbul'da yapılaşma ve ormanlaştırma meselesi!

Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü köşesinde İstanbul'da yapılaşma ve ormanlaştırma meselesi ile ilgili bir yazı yazdı. Seyrantepe bölgesinde yapılan konut projelerinin o bölgeye ne kadar uygun olup olmadığını değerlendirdi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Araştırma Merkezi Hizmet Binası onarım işi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Ankara Çankaya 'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Hizmet Binası Onarım İşi ihale edecek...

2b arazisi ormanlaştırma Haberi

2b arazisi ormanlaştırma

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Rantı yüksek olan illerde 2b arazileri yer alıyor. Bu arazilerin yüzde 80'i Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova'da bulunuyor. 2b arazilerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluuyor. 


Bu araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 2b arazileri satın almak için belirlenen süre içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de hak sahibi sayılıyor.  


2b arazilerin satışı için başvuruda bulunan hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde açıklanıyor. 


2b arazileri başvuruları deftarlıklara ve mal müdürlüklerine yapılabiliyor. Başvuru işlemleri sırasında istenen 2b arazisi parasının Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım...