26 / 11 / 2024

2b kanunu nedir

2b kanunu nedir

2B yasası ne için çıkarılmıştır?: 2B yasası, mülkiyet sorunlarının çözümlenerek vatandaşların yıllardır tapusuz olarak kullandıkları taşınmazlarda tapu sahibi olmasının önünü açıyor. Vatandaşla Devlet arasındaki davalara son verilmesini amaçlıyor...

Tapusuz 2B arazisi nedir? Yatırım potansiyeli ve riskleri neler?

Arsa ve araziye olan ilgi artarken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, tapusuz 2B arazisinin yatırım potansiyeli ve riskleri hakkında merak edilenleri anlattı.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Müştemilat nedir? Müştemilat modelleri ve kanunu nedir? 

Sözlükte eklenti anlamına gelen müştemilat, bir yapının belirli bölümünü yansıtır. Emlak terimlerinden biri olan müştemilat, evden ayrı olan bazı yerleri ifade eder. Peki müştemilat tam olarak nedir, müştemilat modelleri ve kanunu ne anlama gelir? İşte müştemilat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

Yapı kayıt belgesi nedir?

İmar Kanunu'na eklenmesi düşünülen geçici madde kapsamında yer alan yapı kayıt belgesi nedir? Bu belge hangi yapılara verilir?

2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor!

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre 2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor. 

2b kanunu nedir Haberi

2b kanunu nedir
 

2B yasası ne için çıkarılmıştır? 


1961 Anayasasında olduğu gibi 1982 Anayasasında da belli şartlar altında orman sınırlarının daraltılmasına ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Bu kapsamda, 31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarım alanları, hayvancılıkta kullanılan araziler ve toplu yerleşim alanları Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılmıştır. Bu düzenlemenin, 6831 sayılı Orman Kanununun 2. maddesinin B bendinde yer alması nedeniyle, bu yerler kısaca 2B şeklinde ifade edilmektedir. 


Bugüne kadar yapılan kadastro çalışmaları sonucunda; tarla, bağ, narenciye, zeytinlik, seracılık ve hayvancılık faaliyetleri ile toplu yerleşim yerleri ve sanayi alanları gibi amaçlarla kullanılan toplam 410 bin hektar alan orman sınırları dışına çıkarılmıştır. 


Orman sınırları dışına çıkarıldığı tarih itibariyle kullanıcılarının tasarrufunda bulunan ve artık ormana geri dönüşümü olmayan bu alanlarda...