02 / 05 / 2024

2b olarak bilinen araziler

2b olarak bilinen araziler

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B'de son durum için arazilerin satışı ve yapılan çalışmalarda toplam 248 milyon 860 bin metrekarelik 74 bin taşınmazın satılarak 209.5 milyon lira gelir tahsil edildiğini açıkladı...

10 maddede TOKİ 2022 projesi hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi ile ilgili kamuoyunda yanlış olarak bilinen doğru bilgileri açıkladı. İşte detaylar...

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...

Kahramanmaraş’ta tarım arazileri 2B olan vatandaşlardan tepki!

Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Yenidemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarım arazilerinin 2B olarak gösterilmesine tepki gösterdi... 

Elazığ Karakoçan'da kiralar TL olarak ödensin kampanyası!

Nüfusunun büyük kısmı Avrupa'da yaşadığı için, 'Avrupalı ilçesi' olarak bilinen, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kiraların Türk lirası olarak ödenmesi için kampanya başlatıldı. 

Kağıthane'deki 2B arazileri imara açıldı!

Kağıthane'de bulunan 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş araziler yapılaşmaya açıldı. Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planı Kağıthane Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

2B arazi düzenlemesinde detaylar belli oldu!

Orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2/B araziler için yeni düzenlemenin detayları belli oldu. İkinci şanstan 200 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

2B Yasası'nın uygulanmasındaki 6 sorun TBMM'de!

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre orman sınırları dışına çıkarılmış araziler 2b olarak biliniyor. Peki, 2b işgalcileri ecrimisil ödeyecek mi?

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Manisa'da 2 bin 435 adet 2b arazi satışı yapıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

Manisa'da 2 bin 435 adet 2B arazisi satıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

Köylüler 2B arazilerinin taksitlerini ödeyemiyor mu?

2B olarak adlandırılan, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında beklenen olmadı. Büyük kısmı tarlalardan oluşan 600 bin arazinin 816 bin kullanıcısı bulunuyor. 629 bin başvurudan 392 binine satış yapıldı.

İstinye Bayırı'nın tabelası Katar Caddesi olarak değiştirildi!

Sarıyer'de İstinye Bayırı Caddesi olarak bilinen caddenin adı Katar Caddesi olarak değiştirildi. Caddeye adı verilen Katar devleti, bu vesileyle İstanbul büyükelçiliği nezdinde bir tören düzenledi.

2b olarak bilinen araziler Haberi

2b olarak bilinen araziler


Şimşek, bu kapsamda toplam 248 milyon 860 bin 54 metrekare yüzölçümlü 74 bin 65 adet taşınmazın satıldığını ve 10 Temmuz 2013 tarihi itibariyle satışı yapılan taşınmazlardan toplam 209 milyon 486 bin 862 lira tahsil edildiğini bildirdi.


Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Şimşek, kamuoyunda 2B Kanunu olarak bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'la ilgili yapılan çalışmaları ve gelinen son durumu değerlendirdi.


Kadastro Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince güncelleme veya kullanım kadastrosu çalışmaları tamamlanarak Bakanlığa teslim edilen 588 bin 76 adet 2B taşınmazının bulunduğunu aktaran Şimşek, bu taşınmazlarda kullanıcı veya muhdesat sahibi olanların sayısının ise 794 bin 746 olduğunu ifade etti.


Toplam başvuru sayısının 639 bin...