17 / 05 / 2024

3. Havalimanı bölgesindeki toprak sahipleri

3. Havalimanı bölgesindeki toprak sahipleri

İstanbul'da yapımına başlanan 3. havalimanı için topraklarının kamulaştırılmasına karşı çıkan köylülere dava açıldı. TOKI tarafından mahkemeye verilen köylülere 15 Mart günü mahkeme tebligatları gönderildi.

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. havalimanı bölgesindeki projeler IFTE'de tanıtılacak!

İstanbul’da yapımı devam eden yeni havalimanının açılışına aylar kala ciddi bir konut ihtiyacı ortaya çıkarken, bölgede konut projeleri yürüten inşaat firmaları havayolu çalışanları ile IFTE fuarında buluşacaklar. 

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

Büyükelçiler 3. havalimanına hayran kaldı!

4 Avrupa ülkesinin büyükelçisi İstabul 3. havalimanı inşaatını adım adım gezdi. Büyükelçiler havalimanına hayran kaldı...

3. havalimanı "Vay be" dedirtecek!

3. havalimanı için dünyaya ‘Vay be! Türkler yaptı’ dedirtmeyi başaracaklarını dile getiren İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, “2023’te yolcu sayısı açısından 100’ler kulübüne gireriz. Yani, yıllık 100 milyon yolcuyu yakalarız” dedi. 

3. havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak!

3. havalimanı polis sayısıyla da 51 ili geride bırakıyor. 1850 polisin görev alması beklenen havalimanının İlk etabı 29 Ekim 2018 yılında açılacak. Tüm etapları tamamlandığında ise tam kapasite ile hizmet verildiğinde 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.

3. Havalimanı bölgesindeki toprak sahipleri Haberi

3. Havalimanı bölgesindeki toprak sahipleri

3. Havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul projeleriyle, istanbul'un kuzeyinde başlayan talan bölgedeki yurttaşları da mağdur etti. Selanik'ten 1924 te mübadeleyle gelen ve o tarihten beri Arnavutköy'e bağlı Yeniköy'de yaşayan yurttaşlar havalimanı projesiyle hayvanlarını ve tarım topraklarını kaybetti. Köylülerin toprakları 22 TL-55 TL karşılığında, yani değerinin çok altında belirlenen fiyatlarla kamulaştırıldı. 


TOKİ'nin topraklarının ellerinden alınmasına itiraz eden köylülere dava açtığı ortaya çıktı. Davanın görüleceği Gaziosmanpaşa 1. Asliye 1 lukuk Mahkemesi'nden köylülere onlarca mahkeme tebligatı geldi. 

Yeniköy Muhtarlığı'na ulaşan mahkeme tebligatlarının en kısa zamanda davalı kişilere ulaştırılacağı öğrenildi. 


Duruşmalar. Gaziosmanpaşa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 7 Mayısta görülmeye başlayacak. 


Köydeki belirsizlik nedeniyle Yeniköy sakinlerinin çoğu hayvanlarını sattı. Köydeki ahırlar boşaltıldı. Yeııiköy'de yaşayan ve 35 senedir çobanlık yapan Aydın Dayılar, kamulaştırma nedeniyle topraklarını kaybeden yurttaşlardan biri....